Solymosi Péter vezeti a Paks elleni bajnokinkat

Ebben a szezonban egy FTC és egy Újpest FC elleni bajnokit dirigált nekünk a rutinos játékvezető.

A 45 éves Solymosi Péter 23 éve, 1995-ben tett játékvezetői vizsgát, és 1997 őszén egy Várpalota – Badacsonytomaj ifjúsági mérkőzésen debütált. Hamar tagja lett az NB III-as játékvezetői keretnek, majd másfél év múlva besorolást kapott az országos keretbe, ahol először NB II-es, aztán NB I/B-s csapatok mérkőzéseit dirigálta.

A nemzeti bajnokság első osztályában 2000 őszétől tevékenykedik, 2002-ben vezette első meccsét, egy MTK – Matáv FC Sopron mérkőzést. A 2014-15-ös idényben az év legjobb játékvezetőjének választották.

Ebben a szezonban először tavaly augusztus végén vezetett csapatunk számára bajnokit Solymosi Péter. Akkor a Fradit fogadtuk Felcsúton és egy emlékezetes találkozón 3-1-re nyertünk a zöld-fehérek ellen. Ezt követően október végén az Újpest elleni idegenbeli meccsünk játékvezetője is Solymosi Péter volt.

A szombati lesz a 264. élvonalbeli találkozója játékvezetőként Solymosinak, ezeken összesen 1106 sárga lapot és 67 piros lapot osztott ki.

Szécsényi István és Vígh-Tarsonyi Gergő az oldalvonalak mellől, Farkas Ádám és Zierkelbach Péter az alapvonalak mögül segíti Solymosi munkáját, míg a tartalék játékvezetői teendőket ezúttal Buzás Balázs látja el a szombaton 17:00-kor kezdődő bajnokin.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek