Marko Nikolics: "Megérdemelte a három pontot a Paks"

A két vezetőedző értékelte a Paks-Vidi bajnokit.

Marko Nikolics:

"Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Az első harminc percben kontrolláltuk a találkozót, aztán az első félidő utolsó negyedórájában számomra érthetetlen technikai hibákat ejtettünk, de így is 0-0-ás állásnál vonultunk el a szünetre. A második játékrészt sem kezdtük rosszul, de Stefan nagy helyzete kimaradt, és miközben Stopira a cseremezre várt – véres volt a rajta lévő – a Paks betalált, pedig mi jöttünk támadó pontrúgással a szituáció előtt. El sem hittem, amit látok. Ezután még nehezebb volt a Paks ellen játszani, a hazaiak megérdemelten nyertek, nekünk pedig van még öt találkozó hátra, hogy megküzdjünk a célunkért. Jövő héten egyből a Ferencváros ellen lépünk pályára, de úgy gondolom, hogy még ott sem dől el a bajnoki cím sorsa, hiszen még azt követően is négy nagyon nehéz találkozó vár a csapatra. Nagy köszönet jár a szurkolóinknak ismét, hogy elkísértek bennünket."

Az újságírók részéről felmerült, hogy talán Danko Lazovics hiánya miatt nem voltak kidolgozott akciók, valamint azt a kérdést is feltették, hogy elfogadható-e ez a fajta enervált játék a bajnoki címre törő csapattól.

"Danko Lazovics egy kivételes képességű játékos, de ez nem egyéni, hanem csapatsport. Valóban hiányoztak az ilyen szitáuciók, talán most egy Loic Nego mélységi beindulást tudnék mondani de például a pontrúgások sem ültek, pedig volt sok – egy-két Stopira fejes jut csak eszembe. Ma a paksiak őrült módjára küzdöttek, ahogyan kell. Ezt lehetett látni a párharcokból, fejpárbajokból. Mintha kétszer erősebbek lettek volna. Nálunk mintha hiányzott volna a futballnyeven értendő „kedv” a játékosokból. Ez természetesen nem elfogadható. A Paks ma jobban akarta a győzelmet, erről pedig elbeszélgettünk a lefújás után a játékosokkal az öltözőben is."

Csertői Aurél:

"Először is gratulálni szeretnék az összes játékosomnak, ma mindenki a maximumot nyújtotta véleményem szerint. Helyenként jól futballoztunk egy nagyon jó ellenféllel szemben. Nem mi voltunk az esélyesek, de a labdarúgásban benne van, ha jól játszunk, akkor megnyerhetjük a meccset, és ma ez meg is történt. A második játékrészben mindent egy lapra feltéve, sokat ívelgetett előre a Vidi, nekünk rengeteg kontralehetőségünk volt, benne volt a játékban a második gólunk is. Nem szívesen beszélek arról, hogy odaérhetünk a harmadik helyre, mert a legutóbbi két hazai meccset például elveszítettük, ráadásul hogyan... Inkább arról beszélek, hogy stabilizáltuk magunkat a középmezőnyben. De ha úgy játszunk, mint a múlt héten, vagy most, akkor bármi lehet.”

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek