Egygólos vereség a Paks otthonában

2018-ban ez volt az első vereségünk tétmérkőzésen, a sorsunk viszont továbbra is a saját kezünkben van.

A Paksi FC a múlt héten pontot rabolt a Ferencváros otthonában - mindössze egy percen múlt, hogy nem győztesen távoztak a Groupama Arénából - és mivel mi legyőztük a Lokit, így lépéselőnybe kerültünk a Fradival szemben. Marko Nikolics nem számíthatott az eltiltott Danko Lazovicsra, ott volt azonban a kezdőben Marko Scsepovics, akit a múlt héten sérülés miatt ugyan le kellett cserélni.

Az első negyedórában mi irányítottuk a mérkőzést, Huszti pontrúgásai és Stopira fejesei, lövései okoztak veszélyt a paksi kapu előterében. A 16. percben viszont eladtuk hátul a labdát, Hahn csapott le rá, majd 17 méterről, laposan kapura lőtt, Kovácsik magabiztosan védett. A 33. percben Haraszti csapta be védőinket, majd ajtó-ablak helyzetben tekerhetett 13 méterről a bal sarok irányába, Kovácsik óriási bravúrral védett!

Öt perccel később Hahn tört be a 16-osunkon belülre, majd középre passzolta volna a labdát, de Hadzic az utolsó pillanatban szerelni tudott, viszont a szerelés közben súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett - le is kellett cserélni középpályásunkat, akit a meccs után egyből kórházba szállítottak alapos kivizsgálásra. A következő napokban derül majd ki, hogy mennyire súlyos a sérülése, és mennyi időt kell kihagynia.

A második játékrész hatalmas Vidi-helyzettel kezdődött, Stefan szép mozdulattal lőtt kapura 14 méterről, a labda nem sokkal kerülte el a hazai kaput. Ezt követően sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet, sőt a sok apró szabálytalanság miatt folyamatos játékot sem láthattak a nézők, ami inkább a paksiaknak kedvezett. A 68. percben aztán egy villámgyors akció végén Bertus került száz százalékos helyzetbe, Kovácsik elsőre még óriásit védett, a kipattanó Szabó elé került, aki egyből a középen üresen helyezkedő Harasztit hozta játékba, ő pedig 5 méterről nem hibázott (1-0).

A gól után is a hazaiak előtt adódtak újabb helyzetek, előbb Haraszti szabadrúgását védte Kovácsik, majd Bartha lőtt 16 méterről alig kapu fölé. Az élete második NB I-es meccsén szereplő paksi kapusnak, Rácz Gergőnek néhány beadás megszerzésén kívül nem volt komolyabb védeni valója.

Csapatunk jövő szombaton az FTC-t látja vendégül 19.30-kor a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek