18. bajnoki sikerünkre készülünk a Paks ellen

Szombat délután 27. alkalommal találkozunk a Pakssal az NB I-ben.

A két együttes eddig 26-szor mérkőzött meg a legmagasabb osztályban, a Vidi fölénye a Pakssal szemben igazán imponáló. 17 piros-kék siker mellett 5 döntetlen, és 4 vereség a mérleg, félszáz fehérvári gólra mindössze 18 paksi találat érkezett.

(Fotó: magyarfutball.hu)

Ha azokat az összecsapások nézzük, melyeket a paksi együttes pályaválasztása mellett rendeztek meg, már kiegyenlítettebb az örökmérleg. 14-szer látott eddig vendégül bennünket a Tolna megyei alakulat, négy hazai siker és négy döntetlen mellett hat alkalommal a Vidi szerezte meg a három bajnoki pontot. A gólarány 17-13 a javunkra.

A KEZDETEK
A két csapat közös élvonalbeli története 2006. augusztus 27-én kezdődött az akkor abszolút újonc Paks otthonában. Csapatunk az első félidőben nem tudta feltörni a hazai reteszt, fordulás után azonban Csizmadia Csaba és Sitku Illés góljaival sikerült megnyerni a bajnokit 2-0-ra, ez a 4. fordulós siker volt klubunk első győzelme a 2006-2007-es idényben. Az első fehérvári derbit ugyancsak ebben a szezonban vívták, a paksiak Kiss Tamás góljával a 11. percben vezetést szereztek, a Vidinek a 81. percig kellett várnia az egyenlítésre, ekkor Kuttor Attila mentett pontot.

AZ ELSŐ PAKSI SIKER
A következő szezonban ünnepelhette a Paks az első győzelmét ellenünk, pedig a 45. percben Éger öngóljával még mi vezettünk, azonban Buzás a 48. percben egyenlített, míg a korábbi években a Vidi orra alá oly sokszor borsot törő Tököli Attila a 93. percben megszerezte a győztes paksi gólt.

A LEGTÖBB GÓLT HOZÓ ÖSSZECSAPÁS
2016. október 22-én Felcsúton 5-1-re nyertünk a Paks ellen, és ezen a hat gólt hozó találkozón született a legtöbb találat - a 3. percben egyébként a vendégek szerezték meg a vezetést.

EGY MÁSIK NÉGYGÓLOS SIKER A PAKS ELLEN
2011. július 24-én láttuk vendégül a Paksot a Sóstói Stadionban. Ez volt Paulo Sousa első NB I-es mérkőzése a Vidi kispadján, amely nem kezdődött jól számunkra, hiszen közvetlenül a kezdés előtt - adminisztrációs hiba miatt - három helyen is változtatni kellett a kezdőcsapaton. Nem léphetett pályára Nagy, Polonkai és Hidvégi, helyettük Szakály, Vasziljevics és Vaskó kerültek a csapatba. A kellemetlen közjáték szerencsére nem zavarta meg csapatunkat, és simán nyertünk 4-0-ra, ráadásul az utolsó pillanatban a kezdőcsapatba kerülő Vasziljevics duplázni tudott, rajta kívül Alves és Nikolics is eredményes volt. További érdekesség, hogy ezen a mérkőzésen debütált az élvonalban csapatunk saját nevelésű játékosa, Szolnoki Roland.

MESTERLÖVÉSZEK A PAKS ELLEN
7 gólos: Nikolics Nemanja
3 gólos: André Alves, Danko Lazovics
2 gólos: Sitku Illés, Nagy Dániel, Goran Vujovics, Szakály Dénes, Dusan Vasziljevics, Gyurcsó Ádám, Géresi Krisztián, Marko Scsepovics, Loic Nego
1 gólos: Csizmadia Csaba, Kuttor Attila, Dvéri Zsolt, Koller Ákos, Kulcsár Tamás, Sándor György, Gosztonyi András, Vinícius, Kovács István, Caneira, Juhász Roland, Haraszti Zsolt, Filipe Oliveira, Feczesin Róbert, Anel Hadzic, Suljic Asmir

3 találat öngól volt!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek