ELLENFÉL-LES

Vasárnap délelőtt Dzsudzsák Balázsék ellen játszunk

A 11-szeres szovjet bajnok Dinamo Moszkva az orosz Premjer-ligában 19 fordulót követően a 4. helyen áll, csupán öt ponttal lemaradva az éllovastól.

Az 1923-ban alapított csapat 1936 és 1976 között 11 alkalommal nyert szovjet bajnoki címet. Utolsó nagy sikerét 1995-ben érte el a csapat, akkor az Orosz Kupát vihették haza a kék-fehérek. 2012-ben ismét közel álltak ahhoz a fővárosi játékosok, hogy a magasba emelhessék a kupát, azonban a döntőben Dzsudzsák Balázzsal a kezdőcsapatban végül 1-0-ra kikaptak a Rubin Kazanytól.

A 2012-13-as szezonban a Dinamo Moszkva a 7. helyen végzett a bajnokságban, ami azt jelentette, hogy ezúttal nem vehettek részt egyik nemzetközi kupában sem.

A Dinamo Moszkva egyik legnagyobb sztárja

A transfermarkt.de becslése szerint a Dinamo Moszkva keretének összértéke 136 millió euró. Amikor egy évvel ezelőtt - szintén Spanyolországban - játszottunk velük egy felkészülési mérkőzést, a Dinamo Moszkva becsült értéke 56 millió euróval kevesebb volt. Azon a meccsen egyébként gól nélküli döntetlent játszottunk Dzsudzsákékkal. A csapat harmadik legértékesebb játékosa a maga 13 millió eurójával a magyar válogatott egyik alapembere, Dzsudzsák Balázs.

A mérkőzés vasárnap 11 órakor kezdődik, melyről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fcdynamo.ru

További hírek