TUDÓSÍTÁS

Jó meccsen ikszeltünk a Dinamo Moszkvával

Mindkét oldalon sok helyzet alakult ki, Brachi szabadrúgása után még a kapufát is eltaláltuk, de gól nem született.

Szakadó esőben kezdődött csapatunk második téli edzőtáborának első felkészülési mérkőzése az orosz Dinamo Moszkva ellen a Marbella Football Centerben. A két együttes nem is a centerpályán melegített, hogy ezzel is kíméljék a gyepet, de így is borzasztó csúszós, helyenként sáros játéktér fogadta őket.

Az első félidő elején a Dinamo birtokolta többet a labdát, az első helyzetecske mégis előttünk adódott, miután Álvarez indítása után Nildo adott be laposan balról, Zé Luis azonban nem találta el jól a labdát az ötös sarkánál. Egy-egy szép megoldást, kényszerítőt láthattunk mindkét oldalon, de a kapuk nem forogtak veszélyben, egészen a félidő közepéig, amikor magasabb fokozatra kapcsolt az orosz csapat. Először Fernandes, aztán Kurányi került helyzetbe, egyikből sem lett azonban gól. A 35-45. perc között teljesen átvettük a meccs irányítását, először Brachi szabadrúgását ütötte a felső lécre Berezovskiy kapus, aztán Juhász fejese csúszott el centikkel az érkező Zé Luis előtt. Döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt úgy folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk, letámadtunk, több szép keresztlabda utáni beadást, kisebb helyzetet láthattunk. Calatayudnak is volt azért dolga, elsősorban Kokorin jelentett veszélyt a kapunkra. A 60. percben kapusunk bravúrja után gólt szerzett a Dinamo Kokorin révén, ám lesről, így maradt a 0-0. Rögtön utána Sándoron és Calatayudon kívül mindenkinek a helyére új ember érkezett, az utolsó fél órában a Calatayud - Szolnoki, Tar, Vinícius, Stopira - Hudák, Sándor - Oliveira, Kovács, Gyurcsó - Nikolics együttessel rohamoztunk, és gyakorlatilag semmit sem változott a játékunk, ugyanazon a szinten, jól játszott ez a sor is, sőt a Gyurcsó - Niklolics - Oliveira hármas egyre többször alakított ki veszélyes helyzeteket. A mi kapunknál pedig Vinícius és Tar mentett többször is kritikus helyzetben.

A végén mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de egyiknek sem sikerült. Egy remek - Dzsudzsák Balázs nélkül felálló - Dinamo Moszkva ellen játszottunk rendkívül szervezetten, és értünk el 0-0-s döntetlent.

Következő mérkőzésünket szerdán, a kínai FC Guangzhou Evergrande ellen vívjuk 16.30-tól.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek