SÖR: Játsszon a Facebookon és nyerjen a sörrel!

Vajon hány korsó sör fogy el egy Vidi-meccsen?

A sör (vagy régiesen "ser", "serital") malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital. Akárcsak a szotyi és a tökmag, a sör is hozzátartozik egy-egy labdarúgó-mérkőzés megtekintéséhez. A szurkolók egy része sört iszik a meccs előtt, a szünetben, és bizony nagyon sokan a meccs után a győzelemre is isznak a jéghideg, aranysárga italból. No, de mennyit? Mennyi sör fogy el a Sóstói Stadionban egy mérkőzésnapon? Nézzünk néhány példát!

A Vidi-Győr Magyar Kupa mérkőzésen 3000 néző volt a helyszínen, és az 5-1-es győzelem jócskán meghozta az emberek kedvét a sörözéshez, hiszen összesen 595 liter, vagyis 1190 korsó sör fogyott el a stadion büféiben. Ennél is több sör fogyott a Kaposvár elleni hazai bajnokin: szurkolóink - akik ezen a meccsen 3423-an látogattak ki a stadionba - ekkor 713 liter, azaz 1426 korsó sört gurítottak le bő 90 perc alatt. A rekordfogyasztás természetesen a DVSC elleni bajnokin volt. 8120-an voltunk a helyszínen, és összesen 1608 liter sört fogyasztottunk el, ami nem kevesebb mint 3216 korsó "serital". Mivel ezen a mérkőzésen összesen 9 büfé és 5 sörpont szolgálta ki a szurkolókat, ezért elmondhatjuk, hogy átlagban 230 korsó sör fogyott el büfénként és sörpontonként.

A vasárnapi, Honvéd elleni rangadón sem marad szomjas senki, hiszen ezúttal is mind a 9 büfé várja a szurkolókat, ezen kívül pedig lesz még 3 sörpont is (a főtribünön, az RBD szektoránál, és az F-G szektorok között).

A kedves Olvasó most bizonyára felteszi a kérdést, vajon miért fontosak ezek a számadatok? Nos eláruljuk, ezzel segíteni kívánunk minden szurkolónknak. No, de miben? Az immár szokásosnak mondható Facebook-játékunkban, amelynek lényege, hogy minden bajnoki mérkőzés előtt három kérdésre lehet tippelni, és akik mindháromra jól tippelnek, azok sorsoláson vesznek részt. A Honvéd meccs előtti játékunk első kérdését pénteken este tesszük ki a Facebookra, és akkortól lehet tippelni, de a kérdést már most eláruljuk:
Ön szerint hány liter sör fogy el vasárnap, a Vidi-Honvéd rangadón?

Klubunk mindennél fontosabbnak tartja a hatályos jogszabályok maximális betartását, ezért csak 18 éven felüli szurkolóinkat szolgáljuk ki alkoholtartalmú itallal, valamint felhívjuk minden felnőtt szurkolónk figyelmét, hogy csak mértékkel fogyasszanak alkoholtartalmú italokat!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek