TUDÓSÍTÁS

Győzött a rangadón a Puskás Akadémia FC

Gajdos találatával 1-0-ra verték az Ajkát Felcsúton Benczés Miklós tanítványai, és már 14 illetve 16 pont az előnyük az őket üldöző két csapattal szemben.

NB II Nyugati csoport, 22. forduló, Felcsút

Puskás Akadémia FC - Ajka 1-0 (0-0)

Puskás Akadémia FC: Somodi - Farkas, Apostolopoulos, Vaszicsku, Margitics, Nagy Dániel, Polonkai (Luque 32'), Tóth, Kleinheisler (Szakály 70'), Baracskai (Gajdos 52'), Zsolnai

Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther, Czanik (Pavlitzky 81'), Horváth, Nagy, Szabó, Sowunmi, Major (Sipos 61')

Gólszerző: Gajdos (73')
Sárga lap: Vaszicsku (26'), Zsolnai (60'), Luque (65'), illetve Sallér (61')
Piros lap: Zsolnai (77')

Egy hétközi döntetlennel (a Haladás II volt az ellenfél) hangolt az Ajka elleni rangadóra Benczés Miklós csapata, a vendégek pedig egy nem várt zalaegerszegi vereséggel (0-3) a hátuk mögött érkeztek Felcsútra.

Jobban kezdte a mérkőzést ellenfelénél a Puskás Akadémia FC, többször is Zsolnai elől kellett menteniük az ajkai védőknek, de Polonkai is próbálkozott távoli lövéssel. A PAFC csapatkapitányát egy kisebb sérülés miatt le kellett cserélni a 32. percben, de ez sokat nem változtatott a játék képén. Előbb Kleinheisler, majd Baracskai lövését blokkolta Sallér, nem sokkal később Apostopoulos fejese kerülte el néhány centivel a jobb kapufát. A félidőt egy újabb Kleinheisler lövés zárta, gól nélküli állással mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrész első felében az egyik oldalon Baracskai és Luque, a másikon Sowunmi próbálkozását jegyezhettük fel, gól egyikből sem született. A 66. percben gólt szereztek a vendégek, amit les miatt érvénytelenített a játékvezető, majd alig 10 perccel később beérett az Akadémia fölénye. Gajdos a tizenhatoson belül jobbról Nagy Dánieltől kapott jó labdát, és hét méterről lapos lövéssel megszerezte a vezetést. A gól után nem sokkal Németh Ádám kiállította Zsolnait, de ez sem segített az Ajkán, nem tudtak pontot szerezni Felcsúton.

Győzelmével már 14 pontos a Puskás Akadémia FC előnye a második helyezett Kozármisleny előtt. Jövő héten a Szigetszentmiklós gárdája lesz az ellenfél.

Benczés Miklós: "Sokat léptünk előre a Haladás II elleni meccshez képest. Akkor is sokat birtokoltuk a labdát, de nem futballoztunk jó ritmusban, most viszont megfelelő volt a játék, csak idő kérdése volt, hogy mikor találunk be. Amikor végre sikerült, megnyugodhattunk volna, de egy fegyelmezetlenség miatt nehéz volt az utolsó 15 perc. Ettől eltekintve, úgy érzem jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk."


Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek