Visszavágott a Veszprém az őszi vereségért

Második csapatunk 4-1-es vereséget szenvedett szerda délután hazai pályán.

A március elején a mostoha időjárási körülmények miatt elhalasztott Veszprém elleni bajnokinkat szerda délután pótoltuk. Ősszel Takács és Elvir Hadzic góljaival 2-1-re nyerni tudtunk idegenben. Tímár Krisztián ezúttal négy játékosra számthatott az NB I-es keretből (Tujvel, Szolnoki, Réti, Szabó). 

Nem kezdődött jól számunkra a meccs, a 3. percben az egykori Vidi-játékos, Bognár Bence talált a kapunkba egy gyors támadás végén (0-1). A folytatásban sikerült a Veszprém fölé kerekednünk, de az ellenfél kapuja előtt ezúttal sem volt szerencsénk. A 15. percben Pápai beadására Galacs érkezett, azonban pár lépésről az üres kapu fölé vágta a játékszert. Három perccel később Prágai lövése suhant el a védőink lábai közt és a kapunk bal alsó sarkában kötött ki a labda (0-2). 

A második félidőben, az 57. percben Szabó remekül ugratta ki Torvundot, aki szép góllal fejezte be az akciót, a partjelző azonban lest jelzett - a felvételek alapján tévesen. Ebben a játékrészben szinte felbillent a pálya, futószalagon alakítottuk ki a lehetőségeket, ezek azonban kimaradtak, míg a túloldalon a 63. percben kezezés miatt büntetőhöz jutott a Veszprém, melyet Irmes magabiztosan értékesített (0-3). Háromgólos hátrányban is bátran támadtunk, és ezúttal már sikerült érvényes gólt szereznünk, Pápai közelről vágta a kapuba a veszprémi kapusról kipattanó labdát (1-3). Ekkor tovább fokoztuk a nyomást, úgy tűnt a hátralévő szűk 20 perc elég lesz arra, hogy egyenlítsünk, azonban a helyzetkihasználásunkkal továbbra is gond volt. Szegény embert pedig az ág is húzza, hiszen a 84. percben védőnkkel szabálytalankodtak, szabadrúgás helyett az ellenfél jött bedobással, melyből gyors támadást vezettek ennek a végén pedig Szabó állította be az 1-4-es végeredményt.

A mérkőzés képe alapján fiatal játékosaink mindent megtettek, a szerencsével azonban továbbra is hadilábon állunk. Vasárnap délelőtt az éllovas Kaposvár ellen lehet javítani hazai pályán.

Tímár Krisztián: "A focit mi játszottuk, a gólokat az ellenfél lőtte. 4 kaput eltalált lövésből 4 gólt kaptunk, úgy néz ki, most ilyen szériában vagyunk. Nincs időnk a sebeinket nyalogatni, vasárnap a listavezetőt fogadjuk, és ellenük szeretnénk visszatérni a győztes útra. "

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek