TUDÓSÍTÁS

Közelebb álltunk a győzelemhez a Dinamo Kijev ellen

Több helyzetünk volt, mint az ukrán sztárcsapatnak, de csak kapufáig jutottunk.

Harmadik felkészülési mérkőzésünkön a Dinamo Kijevvel találkoztunk a Marbella Football Centerben, ahol 16 Celsius-fok, napos idő és erős szél várta a csapatokat. A 125 millió euró összértékű ukrán együttes kezdőjében kapott helyett a legnagyobb sztárnak számító (egymaga 22 millió euróra becsült) Andriy Yarmolenko is. Juhász Roland apróbb sérüléssel bajlódik (amit még a Samsung Suwon elleni mérkőzésen szedett össze), így ma nem lépett pályára. Szerencsére nem komoly dologról van szó. Esetében a legfontosabb, hogy a Győr elleni, első tavaszi bajnokira 100 százalékos állapotba kerüljön. A szakmai és az orvosi stáb ezért természetesen minden tőle telhetőt megtesz.

A Dinamo a mi térfelünkön próbálta tartani a labdát az első perctől kezdve, Yarmolenko beadással és lövéssel is próbálkozott, egyikből sem lett helyzet. A másik oldalon először Álvarez ígéretes beindulását jegyezhettük fel, akit a tizenhatosnál tudtak csak szerelni, majd a 12. percben Sándor lőtt kapura egy lekészített labdát 24 méterről, Rybka kiütötte a felső sarokba tartó bombát. A 20. percben Buyalski lépett ki a jobb oldalon, középre passzolt, az érkező Belhanda egyből lőtt, Pajovics védett. Egy perccel később Sándor remekül indította a baloldalon Oliveirát, aki az alapvonalról középre adott, de Álvarez mellel hosszan vette le, ezért nem jutott lövéshez. Újabb egy perc elteltével Nikolics szerzett labdát a kijevi tizenhatosnál, egyből lőtt, Rybka védett szépen. Az ukránok részéről a 25. percben Myakushko próbálkozott egy kapáslövéssel, a kaput nem találta el. 

A 34. percben óriási Vidi-helyzet maradt ki. Sándor remekül ugratta ki Oliveirát, aki 16-ról átemelte a kapuson a labdát, de az a felső lécről visszahullott Rybka kezébe, maradt a 0-0.

A 38. percben Yarmolenko lőtt a kapunkba az ötösről, de lesről tette mindezt, a találat érvénytelen volt. A félidő utolsó említésre méltó momentumaként Álvarez tekert fölé egy szabadrúgást 17 méterről.

A második félidőre nem cseréltünk. Az első 10 percben három Vidi-lehetőséget is láthattunk, először Chakla csúsztatott mellé az ötösről, majd Nikolics, miután labdát szerzett, egy szép passzal ziccerbe hozta Kovácsot, aki egy csel után 8 méterről lőtt, de Rybkában elakadt a próbálkozás. Végül Álvarez lőtt fölé egy szabadrúgást nagyjából ugyanonnan, ahonnan a 40. percben. A 62. percben Yarmolenko a tizenhatosunk sarkáról végzett el szabadrúgást, Pajovics védett. A kontrából Álvarez indult meg, szép cselekkel jutott a kijevi kapu elé, de a lövés pillanatában szerelték.

A 67. percben hatot cseréltünk, Trebotic, Ivanovszki, Heffler, Pajac, Gyurcsó és Fejes álltak be, Szolnoki Kovács, Simon, Stopira, Álvarez és Oliveira mentek le. A 72. percben Sándor szerzett labdát a félpályánál, Nikolicshoz passzolt, aki egy igazítás után 17 méterről lőtt, mellé ment. Két perccel később, Belhanda szöglete után Vinícius szerzett labdát, indította Nikolicsot, aki ziccerben léphetett ki, támadónk centikkel gurított a jobb kapufa mellé.

A 83. percben Buyalski került hatalmas helyzetbe egy beadás után, 7 méterről lőtt, Pajovics bravúrral védett. A lefújás előtt még Pajovics húzott le egy beadást, majd indította a kontrát, melynek végén Gyurcsó lapos centerezését rúgta ki egy védő az ukrán kapu elől.

Maradt tehát a 0-0, de jóval több gólhelyzetünk adódott, mint az ukrán listavezetőnek. A következő, egyben utolsó spanyolországi felkészülési mérkőzésünket kedden, a CSZKA Moszkva ellen játsszuk.

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek