TUDÓSÍTÁS

Egy pontot szereztünk Győrben

Nikolics és Juhász góljaival kétgólos előnybe kerültünk a 40. percre, de Koltai büntetőből szépített, Priskin pedig az utolsó pillanatban ki tudott egyenlíteni.

Első tavaszi bajnokinkat a Győr otthonában játszottuk 3500 néző előtt. Az ETO Parkban borult idő és 10 Celsius-fok várta a csapatokat.

Az első helyzet előttünk adódott a 4. percben: Nikolics léphetett ki a jobb oldalon Simon fejese után, Kamenar védte támadónk lövését. Két perc múlva Calatayud hatalmas kirúgása után Nikolics lépett be két védő közé és egy pattanás után, 19 méterről fölé lőtte a labdát. Újabb két perc elteltével újabb Nikolics lehetőséget láthattak a nézők, Kovács indítása után 18 méterről, laposan lőtt, Kamenar nagyot védett. A 14. percben Kovács indította remekül Oliveirát, aki az alapvonalról visszapasszolt, az érkező Nikolics pedig az ötös sarkáról mellé pörgetett. Az első hazai lehetőségre a 29. percig kellett várni, akkor Koltai indult meg a baloldalon, majd Juhász szorításában, 15 méterről mellé lőtt.

A 31. percben megszereztük a vezetést: Fejes balról érkező beadására Nikolics robbant be és az ötösről a léc alá bólintott. Ez volt támadónk 17. gólja a bajnokságban. (0-1.)

A 39. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn: Gyurcsó csavart a kapu elé egy szabadrúgást balról, Juhász pedig 10 méterről védhetetlenül fejelt a kapuba. (0-2.)

A 42. percben előbb Priskin lövését védte Calatayud, majd Lang fejelt fölé az ötösről. Szünet előtt szépített az ETO, Juhász ütközött Windeckerrel, aki elesett, Farkas büntetőt ítélt, amit Koltai jobbal a jobb alsóba lőtt. Calatayud majdnem megfogta. (1-2.)

A második félidő elején Nikolics és egy védő ütközött az ETO tizenhatosa előtt, Niko a földre került, Farkas azonban továbbot intett. Az 57. percben Kovács indította Gyurcsót, aki lefutotta védőjét, majd élesen középre adott, Kamenar elkapta a labdát Nikolics elől. Fél perc múlva egy lekészített labdát Windecker bombázott fölé 19 méterről, majd újabb fél perc múlva Pátkai lőtt a jobb alsó mellé 16 méterről. A 64. percben egy balról érkező beadás után Njongo lőtt fölé az ötös sarkáról. A 80. percben Koltai tekert a jobb felső fölé egy szabadrúgást 26 méterről. A 82. percben Oliveira egy csellel megverte védőjét, majd középre adott, Nikolicsnak kicsit magas volt a labda.

A végére besűrűsödtek az események, a 83. percben Njongo lőtt kapura éles szögből, Calatayud nagyot védett, majd Ibanez szöglete után Lipták fejelt alig fölé. A 90. percben Ibanez ívelt a hosszúra egy szabadot, az érkező Lang pedig 8 méterről a jobb alsó mellé lőtt. A 91. percben egyenlített az ETO:  Priskin 8 méterről, jobbal a bal alsóba lőtt. (2-2.)

A meccs utolsó jeleneteként még Trebotic próbált fejjel gólt szerezni a győri ötösnél egy Szolnoki bedobás után, de nem sikerült.

Egy pontot szereztünk az ETO Parkban, ahova ezúttal is sok fehérvári szurkoló kísérte el a csapatot!

Legközelebb szerdán lépünk pályára, 18.00-tól a Pécs együttesét fogadjuk a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek