ELLENFÉL-LES

Ellenünk kezdené meg a felzárkózást a Győri ETO

A bajnokcsapat beragadt a rajtnál, de a szuperrangadón minden bizonnyal győzni szeretnének.

Négy fordulót követően, ha egy laikus, a magyar labdarúgást nem ismerő ember az NB I-es tabellára pillant, akkor szinte biztosan Vidi-győzelmet tippelne a vasárnapi Győri ETO - Vidi bajnokira. Ugyanis míg csapatunk kiválóan kezdte a szezont, addig a bajnokcsapat számára bizony nehezen indult a szezon, és négy forduló után csupán 3 pont szerepel Pintér Attila együttesének neve mellett. 

Ez azért is érdekes, hiszen az aranyérmes gárda gerince együtt maradt, sőt olyan játékosokkal sikerült megerősíteni az ETO keretét, mint például Burgos, Lázok, Martínez, Mevoungou vagy éppen Rafe Wolfe.

Két dolgot mindenképp érdemes megjegyezni: a győriek az eddigi négy mérkőzésükön minden alkalommal lőttek legalább egy gólt - és legalább egyet kaptak is. Az első fordulóban a DVTK ellen játszottak hazai pályán 1-1-es döntetlent, majd következett a Nyugat-magyarországi rangadó, a Haladás - ETO meccs, mely 2-2-es döntetlennel zárult. A harmadik fordulóban az FTC 2-1-re nyerni tudott az ETO-Parkban, míg a múlt héten a PMFC otthonából rabolt pontot Pintér Attila csapata.

És bár, ahogy felvezettük, egy laikus számára a tabella jelenlegi állása szerint fix kettes a vasárnapi meccs, mi ne essünk ebbe a hibába! Hiba lenne ugyanis azt gondolni, hogy sima mérkőzés vár csapatunkra vasárnap este. Ez lesz a 47. ETO - Vidi találkozó Győrben, és eddig mindössze hét alkalommal sikerült nyernünk bajnokin a zöld-fehérek otthonában. Utoljára 2009-ben, vagyis több, mint 4 éve.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek