AKTUÁLIS

José Gomes irányításával klubrekordot írt a Vidi

Öt forduló alatt 13 pontot szereztünk, azaz négyszer győztünk, egyszer döntetlent játszottunk. Csapatunk még soha nem rajtolt ilyen eredményesen a bajnokságban.

1968-as, legelső NB I-es szereplésünk óta még nem esett meg, hogy ilyen nagyszerűen kezdjük az aktuális idényt. Sokáig az 1979/80-as rajt számított a legjobbnak, akkor pont az ETO ellen győztünk az első fordulóban, majd a Dunaújváros és az Újpest ellen is diadalmaskodtunk, és csak ezt követően tudott a Debrecen pontot rabolni a Disztl Péter, Végh Tibor, Horváth Gábor, Csongrádi Ferenc, Burcsa Győző, Karsai László, Májer Lajos, Szabó József, Novath György, Tieber László fémjelezte csapattól.

Az eddigi csúcsot azonban nem ez, hanem egy 2009-es idény eleji menetelés jelentette. A sokáig emlékezetes évet egy sokáig emlékezetes meccsel nyitottuk: a Széktói Stadionban 6-3-ra múltuk felül a Kecskemétet, amit a Diósgyőr 3-2-es hazai legyőzése, majd egy pápái, 1-0-ás siker követett, és a Honvéd is alul maradt velünk szemben 4. fordulóban! A rekorddöntéstől végül a Haladás ütötte el csapatunkat, amikor egy 88. perces találattal 4-3-ra győzni tudott ellenünk az ötödik fordulóban.

A csúcsot tehát a Haladás, a Ferencváros, a Pécs és a Paks legyőzésével már a múlt héten beállítottuk, vasárnap este 22 óra 25 perckor az ETO Parkban elért döntetlennel viszont meg is döntöttük. A Videoton FC, José Gomes vezetésével klubrekordot állított fel 2013. augusztus 25-én!

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek