TUDÓSÍTÁS

Döntetlen lett a rangadó, de a sárga lapok arányában fölényesen nyert a Győr

Pátkai vezető gólját Juhász egyenlítette ki még az első félidőben, a második játékrész pedig újabb gólt nem, csak számos kíméletlen győri belépőt hozott.

Borongós időben, de eső nélkül kezdődött a Dunántúl szuperrangadója Győrben, csapatunkat nagyjából 1000 szurkoló kísérte el, fantasztikus hangulatot varázsolva az ETO Parkba. 

Azonnal egymásnak estek a csapatok, világos volt, hogy mindkét együttes a győzelemért játszik. Az egyik oldalon Kleinheisler, a másikon Lang próbálkozott lövéssel, egyik sem jelentett különösebb veszélyt. Az első negyedóra kiegyenlített játéka után váratlanul vezetést szereztek a hazaiak. Egy szögletet követően Liptákhoz került a labda, aki az alapvonalról a hosszúra ívelt, ahol érkezett Pátkai és egy méterről a hálóba fejelt (1-0).

Juhász csúsztatott fejesét és Andric kapufáját jegyezhettük fel, majd jött a 35. perc és Kleinheisler szöglete, amit Juhász lőtt óriási erővel a léc alá, megvolt az egyenlítés (1-1).

A hátralévő időben inkább mi próbálkoztunk, de vagy a védők tisztáztak Nikolics elől, vagy az időközben szakadni kezdő eső miatt csúsztak meg átadásaink a nedves füvön. Döntetlen állással mehettek pihenni a csapatok pontosan a 45. perc letelte után.

A második játékrészt hatalmas lendülettel kezdtük, az első 10 percben teljesen beszorítottuk a hazaiakat. Előbb Kleinheisler bal lábas próbálkozása ment mellé, majd Kamenarnak akadt dolga többször beíveléseink után. Kovács gyönyörű cseleinek is tapsolhattunk, de a gólhoz nem jutottunk közelebb. A legnagyobb helyzetet a 64. percben alakítottuk ki, amikor az egy perccel korábban beállt Zé Luis megszerzett egy hosszúnak tűnő labdát, önzetlenül középre passzolt, az érkező Nikolics laposan lőtt, de egy védő menteni tudott a gólvonal előtt. A második félidőben belehúztak a sárga lapot érő szabálytalanságok bemutatásába a hazaiak. Mevoungou, Kamber, Wolfe és Lipták keményebbnél keményebb, olykor brutálisnak tűnő belépőit láthatta a mintegy 4000 fős publikum. A hazaiak rövid idő alatt 6-1-re alakították a begyűjtött lapok arányát. A vége felé közeledve Gyurcsó gyönyörűen tekert el egy szabadrúgást a sorfal mellett, centikkel kerülte el a labda a bal alsót, a másik oldalon Wolfe fejese után akadt dolga Calatayudnak.

Nem változott az eredmény, nagyon kemény, az ETO-játékosok jóvoltából helyenként durva összecsapáson egy pontot szereztünk Győrben, továbbra is veretlenek vagyunk a bajnokságban, öt forduló után a második hely a miénk a táblázaton. A lefújást követően szurkolóink nagy tapssal jutalmazták a csapat teljesítményét.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek