A heti menü: dupla adag Ferencváros

Első csapatunk vasárnap, második csapatunk pedig szombaton vendégeskedik bajnoki mérkőzésen az Üllői úton.

Szombat
15 óra, Ferencváros II - Videoton-Puskás Akadémia

Egy nappal a rangadó előtt már lesz egy Fradi-Vidi az Üllői úton, hiszen az NB II-es bajnokságban is ezen a hétvégén találkozik a két csapat egymással. Tavaly Hartyáni Gábor csapata oda-vissza verte az FTC II-t, idén azonban eddig adós maradt a csapat a gólokkal, így az esetleges idegenbeli pontszerzés is bravúr lenne a Ferencváros otthonában.

Vasárnap
18 óra, Ferencváros - Videoton FC
Hétvégén folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. Ahhoz a Ferencvároshoz látogatunk vasárnap, ahol utolsó idegenbeli NB I-es győzelmünket szereztük, még idén márciusban. A Fradi nem kezdte jól a szezont, 10 forduló alatt csupán egyszer tudtak nyerni a zöld-fehérek (az utolsó, még nyeretlen ZTE-t verték 2-0-ra hazai pályán). Nekünk viszont idegenben nem megy, március óta nem nyertünk bajnoki meccset a Székesfehérvár táblát elhagyva. Talán most megszakad ez a rossz idegenbeli sorozat...

Péntek
18:00, Győr - Kecskemét

A 10. fordulóban elszenvedte első vereségét a Győr a DVTK otthonában. A Kecskemét ellen biztos, hogy győzelemre készülnek Csertői játékosai, de nem szabad lebecsülni Szivics csapatát sem. Érdekesség, hogy a Viditől kölcsönben lévő Lencse eddig valamennyi mérkőzésén gólt szerzett a KTE csapatában - legyen szó NB I-ről vagy éppen Ligakupáról.

Szombat
15 óra, Bp. Honvéd - Paks

A fővárosiak gólnélküli döntetlent játszottak Siófokon, míg a Paks a szezonban másodszor ért el 4-4-es döntetlent. Ha a tabellát nézzük, akkor a hazaiak a mérkőzés esélyesei, de a Paks bárhol, bármikor képes lehet meglepetést okozni.


11. forduló

2011. szeptember 30. péntek
18:00 Győri ETO - Kecskemét (TV: SportM)

2011. október 1. szombat
15:00 Bp. Honvéd - Paks (TV: Sport1)
17:30 Vasas - Újpest(TV: Sport1)
18:00 Pécs - Kaposvár
18:00 Haladás - Siófok
18:00 ZTE - Pápa

2011. október 2. vasárnap
16:00 DVSC - DVTK (TV: M1)
18:00 FTC - Videoton FC (TV: Sport2)

17.30, Vasas - Újpest
Sokáig kérdéses volt, megrendezhetik-e a találkozót az angyalföldi stadionban. Végül minden eddigi akadály elhárult, úgyhogy hazai pályán fogadhatja a Vasas az Újpestet. Mindkét csapat háza tájáról érkeznek baljós hírek, azonban ez egyik csapat játékán sem látszódik meg egyelőre. A Vasas továbbra is veretlen Marijan Vlak érkezése óta - igaz győzni is csak egyszer tudtak, valamint négyszer "ikszeltek" a fővárosi piros-kékek. Az Újpest pedig főleg hazai pályán életveszélyes, ezt legutóbb a Haladás tapasztalhatta meg a saját bőrén. Küzdelmes mérkőzés várható, hiszen mindkét csapatnak óriási szüksége van a pontokra.

18 óra, Pécs - Kaposvár
Vidéki rangadó a javából. Érdekesség, hogy mindkét csapat 4-4-es döntetlent játszott ebben a szezonban a Pakssal. Ami a Pécs mellett szól, hogy a baranyaiak otthon még veretlenek, míg a Kaposvár idegenben még pontot sem tudott szerezni ebben a bajnokságban - ez pedig önmagában is elég ahhoz, hogy a pécsi győzelmen kívül minden más eredmény meglepetésnek számítson.

18 óra, ZTE - Pápa
Továbbra is az első győzelem megszerzése a cél Zalaegerszegen. Ehhez az idegenben eddig nem túl acélos Pápát kéne legyőzniük hazai pályán. A küldetés nem tűnik lehetetlennek, emlékezzünk csak vissza, hogy legutóbbi idegenbeli meccsüket az utolsó 4 percben veszítették el Véber György tanítványai Szombathelyen. A ZTE a 11. fordulóban megszerezheti első győzelmét a bajnokságban.

18 óra, Haladás - Siófok
Egyre jobban magára talál a szombathelyi alakulat, a Siófok viszont idegenben eddig nem volt veszélyes, borítékolható az újabb hazai győzelem.

Vasárnap
16 óra, DVSC - DVTK
A DVSC nem először mentett pontot az utolsó utáni pillanatban, így történt ez legutóbb Kaposváron is. A DVTK viszont azt a nem mindennapi bravúrt hajthatja végre, hogy egy hét alatt legyőzi a bajnokság két veretlen csapatát. A Győrt már sikerült a múlt hétvégén megverniük, és a DVSC otthonában sem esélytelenként lépnek pályára a miskolciak.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek