A Ferencvárosnál is edzőt cseréltek idény közben

A Vasas és a ZTE után zsinórban a harmadik bajnokinkat is egy olyan csapat ellen játsszuk, ahol néhány hete történt edzőcsere.

Rósa és Alves ezúttal is nagy csatákat vívhat a labdáért - Tutoric (jobbra) azonban már nem erősíti a Ferencvárost.

Szintén érdekesség, hogy utolsó két ellenfelünkhöz hasonlóan a Ferencváros játékoskerete is jócskán kicserélődött a legutóbbi egymás elleni meccsünkhöz képest.

2011. márciusában az alábbi játékosok léptek pályára a zöld-fehéreknél ellenünk
FTC-Vidi 0-5 Ranilovic - Józsi (Tóth B. 46'), Silva (Miljkovic 68'), Stanic (Abdi 74'), Tutoric, Heinz, Rósa, Maróti, Schembri, Balog, Csizmadia
A legutóbbi játéknapon, a Kecskemét otthonában pedig ez volt az FTC összeállítása
KTE-FTC 1-0 Jova - Otten, Jovanovic, Oláh (Lisztes 75'), Junior, Maróti, Tóth B., Morales (Rósa 66'), Klein, Juha (Pölöskei 62'), Balog

A Fradi kispadjáról távozó Prukner Lászlót a hatvanegyszeres magyar válogatott Détári Lajos váltotta. A zöld-fehérek az ő irányításával szerezték meg első győzelmüket ebben a szezonban - épp Prukner új csapata, a még mindig nyeretlen ZTE ellen. Győrben és Kecskeméten azonban a Détári irányította Ferencváros is vereséget szenvedett. A szakújságírók egybehangzó véleménye szerint az új edző érkezése óta sokkal egységesebb Ferencvárost lehet a meccseken látni, azonban ez egyelőre eredményességgel még nem párosult.
Árulkodó adat, hogy eddig csupán 6 gólt lőtt a bajnokságban a Ferencváros - a gólokat pedig hat különböző játékos szerezte, vagyis eddig még egy zöld-fehér mezes labdarúgónak sem sikerült egynél több gólt szereznie ebben a szezonban. Az eddig lejátszott 10 mérkőzésből 6 találkozó is úgy ért véget, hogy azokon nem született ferencvárosi gól. Két mérkőzésen sikerült egynél több találatot szerezniük a ferencvárosi játékosoknak és szintén két találkozón szereztek egy-egy gólt.
Szinte hihetetlen, de az idei szezonban már 4 különböző kapus is védte a Ferencváros kapuját. A legtöbb lehetőséget Ranilovic kapta, az első 5 fordulóban Prukner mester neki szavazott bizalmat. A 6. fordulóban az ideiglenes edző, Nagy Tamás a veterán hálóőrt, Végh Zoltánt állította a kapuba a Haladás ellen, azonban ő sem akadályozhatta meg a szombathelyiek győzelmét. A 7. fordulóban ismét új kapus állt be a Fradi kapujába, a fiatal Jova Levente védett a Vasas ellen - azonban Végh Zoltánhoz hasonlóan Jovának is kétszer kellett kiszednie a labdát a hálóból. A 8. fordulóban így megint egy másik kapus, Gyenes Dávid kapott lehetőséget és a szezonban először maradt érintetlen a zöld-fehérek hálója. Ezek után nem volt meglepetés, hogy a 9. fordulóban az ETO ellen is Gyenes kapott bizalmat Détári mestertől, ezúttal azonban nem sikerült megóvnia a kapuját, az ETO támadói kétszer is mattolták a Fradi kapusát. A legutóbbi fordulóban ismét Jova kapott lehetőséget - igaz ehhez kellett az is, hogy egy hétközi edzőmeccsen megsérüljön Gyenes. Jova Levente több nagy bravúrt is bemutatott a Kecskemét ellen, így nem lepődnénk meg, ha vasárnap vele kezdődne a Ferencváros összeállítása ellenünk.
A mezőnyben a fiatal játékosok mellett néhány rutinosabb magyar labdarúgó is lehetőséget kap a bizonyításra (Lisztes, Oláh, Rósa), de főleg a külföldi játékosoktól várja a szakvezetés, hogy fazont szabjon a csapat játékának (Otten, Jovanovic, Junior, Morales, Klein)

A Ferencváros eddigi eredményei ebben a szezonban

1. forduló Kaposvár - FTC 2-2
2. forduló FTC - DVTK 1-1
3. forduló DVSC - FTC1-0
4. forduló FTC - PMFC 0-1
5. forduló Bp. Honvéd - FTC 1-0
6. forduló FTC - Haladás 1-2
7. forduló Vasas - FTC 2-0
8. forduló FTC - ZTE 2-0
9. forduló Győri ETO - FTC 2-0
10. forduló Kecskemét - FTC 1-0


Szerző: Wéninger Ákos

További hírek