A 40. FTC-Vidi meccsen a 10. győzelmünkre készülünk

Csapatunk több mint 8 éve nem kapott ki bajnokin az Üllői úton, az FTC pedig 7 esztendeje nyeretlen a Vidi ellen.

Az élvonal történetében eddig 78 összecsapáson nézett farkasszemet a Videoton és a Ferencváros, a párharc történetében tavasszal több rekordot is felállítottunk, hiszen sosem nyertünk még öt góllal az Üllői úton, ráadásul ez volt zsinórban a hetedik mékőzés a Fradi ellen, ahol veretlenek maradtunk, korábban ilyenre sem volt példa.

A Fradi otthonában a vasárnapi lesz a 40. fellépésünk, az eddigi fővárosi mérkőzéseken a házigazdák 23, csapatunk pedig 9 alkalommal ünnepelhetett 7 döntetlen mellett. A Üllői úton játszott meccsek gólaránya az FTC-nek kedvez 79-41 arányban

A zöld-fehérek utoljára több mint 8 esztendeje(!) tudták legyőzni a Vidit saját közönségük előtt, 2003. április 5-én Kriston góljával 1-0-ra nyert az FTC, azóta azonban nem ünnepelhettek győzelmet a hazaiak. A 2003-as bajnoki óta együttesünk öt alkalommal vendégszerepelt az Albert Stadionban, a 2003/2004-es idényben 2-2-es döntetlent értünk el, majd jött két 1-0 arányú győzelem Kuttor, illetve Györök találataival. A 2009/2010-es szezonban ismét 2-2-re végeztünk Polonkai és Sitku góljaival, az előző szezonban pedig szenzációs 5-0-ás győzelmet szereztünk az Albert Stadionban.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek