MONORI SE - VIDEOTON FC II 2-1 (0-0)

A 90. percben kapott góllal vesztette el a Vidi II a rangadót

Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgozott ki fiatal csapatunk, ezek kimaradtak, a második félidőben pedig két hibából két gólt szerzett a Monor - a győztes találatot a 90. percben.

Igazi rangadót rendeztek szombat délután Monoron, hiszen második csapatunk 31 ponttal a 7. helyen állt a meccs előtt a tabellán, míg a hazaiak 32 ponttal a 6. pozíciót foglalták el.

A kezdés előtt a Vidi II pályaedzője, Dvéri Zsolt és a Monor vezetőedzője, Tóth Mihály köszöntötték egymást nagy öleléssel. A két egykori NB I-es labdarúgó a 90-es évek közepén együtt focizott a Vidiben, innen a barátság.

A fehér mezes hazaiak kezdtek aktívabban, Gábor Péternek az első öt percben két nagy bravúrt is be kellett mutatnia. A 10. percben viszont mi álltunk nagyon közel a gólszerzéshez, Géresi szép cselekkel tört be a 16-oson belülre a bal szélen, majd Havasinak passzolt, a gólkirályi címért harcban lévő fehérvári támadó kilenc méterről azonban ha csak centikkel is, de kapu mellé lőtt. A 16. percben Géresi szerzett labdát a hazai térfélen, majd Havasit hozta játékba, aki egyből kapura lőtt 18 méterről, ez azonban nem okozott gondot a monori hálóőrnek. A 23. percben ismét Géresitől indult egy veszélyes akció, a középreadást Havasi okosan átlépte, a hosszún érkező Ács elől sikerült a labdát elrúgnia az egyik monori védőnek, de a játékszer középpályásunkra majd róla a hazai felső lécre pattant. Félóra játékot követően Dr. Selei került nagy ziccerbe, tizenöt méterről leadott életerős lövése azonban még csak ki sem jött a kapusunkról. Három perccel később Barcsay ziccerét tolta szögletre Kozma nagy bravúrral, majd Baksa beadását követően fejelt Havasi öt méterről kapura, de a monori kapus lábbal ezt is védeni tudta. Öt perccel a félidő vége előtt ismét Barcsay került nagy ziccerbe, de a hazai kapus ezúttal is bravúrral védett. Ezzel azonban még nem volt vége, a 43. percben Barcsay szép beadását követően a hosszún érkező Sejben fejelt öt méterről kapura, a labda viszont csapattársa fejéről, Havasiról a felső lécre pattant.

A második félidőt, akár csak az elsőt, a Monor nagy iramban kezdte, és a 46. perc végén Dr. Selei egy gyors kontra végén 8 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-0). A folytatásban mi birtokoltuk többet a labdát, helyzetet azonban a 70. minutumban mégis a hazai csapat tudott ismét kialakítani, szükség volt Gábor Péter bravúrjára. A 81. percben nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, végül Havasi Dániel hét méterről a jobb felsőbe helyezett (1-1). Csatárunk zsinórban ötödik tavaszi bajnokiján a hatodik gólját szerezte, az idényben pedig már összesen 12 találatnál jár, ezzel ott van a góllövőlista élén! Úgy tűnt, sikerült fiatal csapatunknak pontot rabolnia a Monor otthonából, azonban a 90. percben egy sarokrúgást követően az addig remekül védő Gábor Péter hibáját Mészáros használta ki, és néhány méterről a kapunkba fejelt (2-1). A 92. percben Havasi előtt adódott még lehetőség, de lövését egy monori védő blokkolni tudta. Ez volt a találkozó utolsó momentuma.

Jövő héten vasárnap, hazai pályán a bajnoki címért még versenyben lévő Kozármisleny együttesét fogadjuk.

 

Bíró Imre:

"Egyrészről csalódott vagyok a vereség miatt, másrészről pedig azt a küzdést, azt a fel nem adást, azt a minden áron győzni akarást, azt a jó játékot, amit a játékosok a 90 perc során bemutattak, el kell raktározni, és a következő mérkőzéseken mindez eredményre fog vezetni."

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek