DUNAHARASZTI MTK - VIDEOTON FC II 1-2 (1-0)

Az utolsó tíz percben fordított és nyert idegenben rangadót a Vidi II

Korán vezetést szerzett a hazai csapat, mi a 80. percig minden helyzetet kihagytunk, végül mégis győztesen hagytuk el a pályát.

Rangadót rendeztek az NB III Közép csoportjának 28. fordulójában, ugyanis a meccs előtt a hazaiaknak 42, míg második csapatunknak 41 pontja volt. Múlt héten csütörtökön jó hangulatú csapatépítőn vettek részt a Vidi II fiatal játékosai, talán ennek is szerepe lehetett abban, ahogy a Dunaharaszti elleni mérkőzés alakult.

Nem kezdtük rosszul a meccset, azonban a 11. percben Mészáros góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést (1-0). A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. A kék-fehér mezes hazaiak főleg pontrúgásokból veszélyeztettek, mi pedig a gyors ellentámadásainkban bízhattunk. Az első 45 percben Havasi és Géresi jártak a legközelebb az egyenlítéshez, azonban a szünetben 1-0-ás hazai előnnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Bíró Imre vezetőedző csereként még az első félidő végén pályára küldte Paudits Patrikot, a szünetben pedig Cseszneki Richárd is beállt, és mint látni fogjuk, mindkét csere nagyon jól sikerült. A második 45 percben egyre jobban kijött a két csapat közti erőnléti különbség, a mieink percről percre fokozni tudták az iramot, míg a hazaiak olykor kilenc emberrel védekeztek a 16-osukon belül. Mivel azonban a helyzeteink továbbra is kimaradtak, félő volt, hogy egy gyors kontratámadás végén újabb gólt szerez a Dunaharaszti MTK, vagyis valóban élvezetes meccset játszottak a csapatok. Kilenc perccel a vége előtt Géresi ívelt a 16-oson belülre, a labdát szépen vette le Paudits, majd önzetlenül Havasinak passzolt, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1). Ez volt támadónk szezonbeli 19. találata, és immár három góllal vezeti az NB III Közép csoportjának góllövőlistáját. A gól után a hazaiak is mindent megpróbáltak, hogy otthon tartsák a 3 pontot, a nyolcadik szögletük után Gyánónak kellett nagyon nagy bravúrt bemutatnia. A 89. percben Paudits cselezett a bal szélről befelé, majd Csesznekit hozta játékba, aki 15 méterről nem sokat gondolkozott, és óriási gólt lőtt (1-2).

A hosszabbítás három percében már nem alakult ki újabb gólhelyzet, a Vidi II igazi csapatmunkát bemutatva fordította meg a Dunaharaszti otthonában a meccset. Jövő héten vasárnap 18 órakor a Baja látogat a Sóstói Stadionba, ez lesz a Vidi II utolsó hazai mérkőzése ebben a szezonban, hiszen június 7-én majd Szegeden fejezik be a bajnokságot a piros-kék fiatalok.

 

Bíró Imre

"Gratulálok fiatal csapatomnak az újabb győzelemhez! A mai három pont megszerzése igazi csapatmunka volt."

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek