VIDEOTON FC II - SZENTLŐRINC SE 2-0 (0-0)

2-0-ra nyert a Vidi II, Havasi duplázott

Második csapatunk helyenként jó játékot produkálva győzött a Szentlőrinc ellen, Havasi Dániel már 11 gólos a bajnokságban, nála csak a váci Zsolnai lőtt eggyel több gólt.

A kezdés előtt bő másfél órával ismerős arc bukkant fel a Sóstói Stadionban. Az 59. születésnapját ezen a héten kedden ünneplő Végh Tibor volt ugyanis a találkozó MLSZ ellenőre. A fiatalabb Vidi-szurkolók kedvéért azt mindenképp el kell mondanunk, hogy Végh Tibor 1974 és 1989 között szolgálta a Vidit, és ez alatt a tizenöt év alatt 419-szer lépett pályára piros-kékben. A hátvéd volt az egyetlen, aki mind a tizenkét mérkőzést végigjátszotta az 1984-'85-ös UEFA-kupa sorozatban, sőt, a Real Madrid elleni döntő első mérkőzésén és három korábbi találkozón - Csongrádi Ferenc sérülése miatt - is ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

A meccset csapatunk kezdte aktívabban, azonban az első félidőben komolyabb helyzetet egyik kapu előtt sem láthattunk. Volt azonban két sérülés is, Cseszneki bokája a 27. percben sérült meg, míg Pajac térde a félidő vége előtt pár perccel - mindkét játékost le kellett cserélni.

A második játékrészt még jobban kezdtük, és Havasi a 47. percben higgadtan lőtte a kapuba azt a labdát, amit Baksa Dénes csapatkapitánytól kapott (1-0). Ez a találat teljesen megnyugtatta együttesünket, és a folytatásban több helyzetet is sikerült kidolgoznunk. Az 59. percben Sejben mutatott be két szép cselt, majd éles szögből a kapus mellett lőtt kapura, a gólba tartó labdába Havasi még közelről beleért, így ezt a találatot is csatárunk jegyezte (2-0). A 67. percben Géresi adott középre, az érkező Barcsay az ötösről alig lőtt kapu mellé. Tíz perccel később ismét Barcsayt hozta helyzetbe Géresi, támadónk ezúttal a jobb kapufát találta el. A hátralévő időben már nem láthattunk újabb helyzetet, második csapatunk 2-0-ra nyert.

Havasi Dániel zsinórban negyedik bajnokiján volt eredményes tavasszal, és összesen már 11 találatnál jár a bajnokságban, ezzel a második helyen áll a 12 gólos Zsolnai Richárd mögött a góllövőlistán. Jövő héten szombaton a Monor otthonába látogat Bíró Imre együttese.

 

Bíró Imre:

"Gratulálok fiatal csapatomnak! Fegyelmezett együttes ellen, egy küzdelmes mérkőzésen sikerült nyernünk. A futball nagyon szép játék. Az előző heti mérkőzést ha kijavítani nem is, de feledtetni tudtuk. Remélem a sérültjeink gyorsan felépülnek és ismét hadra foghatóak lesznek!"

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek