VIDEOTON FC - LOKOMOTIV PLOVDIV 1-1 (0-0)

Újabb döntetlen, de most közelebb voltunk a győzelemhez

Ezúttal is kaptunk egy balszerencsés gólt, de Nikolics idei második meccsén is eredményes volt. Összességében közelebb álltunk a győzelemhez, mint a bolgárok.

     
 

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC - Lokomotiv Plovdiv 1-1 (0-0)

Marbella, 100 néző

Videoton FC (I. félidő): Tujvel - Szolnoki, Juhász, Stopira, Mamadu - Tóth, Papp - Álvarez (Caneira 35'), Kovács, Zsótér - Lupeta

Videoton FC (II. félidő): Pajovics - Brachi, Caneira, Vinícius, Nildo - V.Gomes, Sándor - Gyurcsó, Haraszti, Oliveira - Nikolics

Gólszerző: Nikolics (56') illetve Belaid (49')

 
     

Szerda este lejátszotta csapatunk második spanyolországi felkészülési mérkőzését. A helyszín ezúttal az Estadio Municipal de Marbella volt, ahol két évvel ezelőtt már játszottunk két felkészülési mérkőzést, és mindkettőt megnyertük (Vidi - FK Ekranas 4-0, Vidi - Evergrande FC 2-1).

Az "előmérkőzésen" a következő ellenfelünk, az FC Dnyipro 8-1-re ütötte ki a lett FC Jurmala csapatát. A mi találkozónk első félideje inkább a küzdelemről szólt, helyzet csupán egy alakult ki, a játékrész végén az egyik bolgár támadó dolgoztatta meg Tujvelt, de kapusunk parádés védéssel őrizte meg kapunkat.

A második félidőben ismét sort cserélt José Gomes, ahogy azt a meccs előtti interjúban is elárulta honlapunknak. Alig kezdődött el a második félidő, máris közvetett szabadrúgáshoz jutottak a bolgárok a kapunktól öt méterre. Történt, hogy Sándor adta haza a labdát, azonban a játékszer szerencsétlenül megpattant, így Pajovicsnak kézzel kellett hozzáérnie, hogy ne legyen gól. A legurított labdát Belaid vágta a kapunkba 6 méterről. Az 52. percben Oliveira tekert kapura 20 méterről, de Kolev bravúrral védett. Négy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt. Gyurcsó parádés beadását követően Nikolics egyenlítette ki a mérkőzés állását. A következő percekben Nikolics újabb gólokat szerezhetett volna, de a ziccerek kimaradtak. A második játékrész derekán, a bolgárok mestere cserékkel tördelte a játékot, így hiába birtokoltuk többet a labdát, mivel folyamatos játék nem alakult ki, így helyzetbe sem kerültünk. A 80. percben végül Oliveira törte meg a csendet, azonban támadónkat gólhelyzetben becsúszva szerelni tudta az egyik bolgár védő. A 94. percben Gyurcsó szögletét fejelte kapu fölé Nikolics. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma.

A második félidő nagy része kifejezetten élvezetes volt, labdabirtoklásban sokkal jobbak voltunk, mint a Rijeka ellen, és José Gomes főleg ezt kérte a játékosoktól az első találkozó után, vagyis sikerült a vezetőedző ezen elvárását teljesíteni. Folytatás szombaton délután az Európa Liga legjobb 32 csapata közé jutott ukrán FC Dnyipro ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek