VIDI-ÚJPEST

Szupercserék góljaival a hajrában legyőztük az Újpestet

Jó iramú mérkőzésen a vendégek vezettek, de Kastrati és Karamoko góljaival megfordítottuk a meccset!

Szombaton 18:00 órakor az Újpest FC-t fogadtuk a Sóstói Stadionban az OTP Bank Liga 12. fordulójában. Hangya Szilveszter a hét folyamán térdműtéten esett át, rajta kívül Pető Milán, Fiola Attila, Kasper Larsen hiányzott sérülés-, Emil Rockov pedig betegség miatt a keretből. Kalmár Zsolt viszont újra ott volt a többiekkel, ám ezúttal a kispadon kezdte a találkozót, hiszen Bartosz Grzelak nem változtatott a DVTK elleni kezdőn, azaz a Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Flores, Christensen, Katona, Schön - Szabó L., Kodro tizenegy futott ki a pályára.

Aktívan kezdték a mérkőzést a csapatok, először Pauljevic lövése kerülte el a kapunkat, majd a 7. percben Kodro lövését védte Nicolic. Egy perc múltán Mörschel ment el a jobb oldalon, beadására Ambrose érkezett, aki az átvétellel lefordult Csongvairól, majd nagy erővel, ballal a kapuba lőtte a labdát (0-1). A folytatásban gyorsan esett még egy újpesti gól, de a támadás során lesállás volt, így a VAR nem adta meg a találatot, majd 30. percben egy Katona lövést, két perccel később egy Serafimov fejest jegyezhettünk fel, de előbbi elkerülte a kaput, utóbbit Nicolic védte. Az első játékrész hosszabbításában Schön lőtt 13-ról, de Pauljevicsről szögletre pattant a labda. A sarokrúgásból nem alakult ki veszély, egygólos újpesti előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

Csere nélkül folytatódott a mérkőzés a szünet után, először Csoboth, majd Bese lövése okozott izgalmakat, de a volt Vidi-játékos próbálkozása elkerülte a kaput, jelenlegi jobbhátvédünk kísérletét pedig bravúrral védte Nicolic. Egy órája tartott a mérkőzés, amikor Tajti lőtt óriási kapufát 23 méterről, majd Florest és Besét Kalmár és Kastrati váltotta. A cserék után közvetlenül Mörschel vállalt be egy 30 méteres szabadrúgást, Tóthnak nagyot kellett repülnie, de kapusunk szépen védett.

A 70. percben büntetőt ítélt Andó-Szabó Sándor, miután Nicolic mellett esett el Schön Szabolcs. Hosszas VAR-vizsgálat után azonban úgy döntöttek a játékvezetők, hogy nem ért 11-est az eset. Támadásban maradtunk ezt követően is, Kodro óriási helyzetben, 10-ről kapu mellé lőtt, majd pár perccel később bosnyák csatárunk 13-ról lőtt zengő kapufát. Teljesen beszorult az Újpest a meccs ezen szakaszában, amit az is jelzett, hogy a 76. percben Kalmár szöglete is a felső lécen csattant. A 80. percben azonban már sikerült kiegyenlítenünk, Schön remek beadására a csereként beálló Kastrati érkezett, és közelről, nagy erővel a léc alá bombázott (1-1). A 88. percben Karamoko érkezett Szabó Levente helyére, francia csatárunk pedig ahogy beállt egy rossz újpesti felszabadítás után levette a labdát, majd ballal óriási gólt vágott a bal felsőbe (2-1)! A hétperces hosszabbításban már nem változott az állás (bár meg kell említenünk, hogy az újpesti cserejátékos, Ganea fejesével közel járt a 2-2-höz ellenfelünk), 2-1-re legyőztük hazai pályán az Újpestet!

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek