EURÓPA LIGA

Szurkolói információk az FC Midtjylland elleni visszavágóra

Az Európa Liga-visszavágóra belépőt csak a helyszínen vásárolhatnak szurkolóink, a pénztáraknál dán koronával és euróval is lehet fizetni. 

A Vidi augusztus 4-én, csütörtökön 18 órakor az MCH Arénában lép pályára az FC Midtjylland ellen az Európa Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóján.

A találkozóra a felnőtt belépő 7 euróba (körülbelül 52 dán korona, 2200 forint), a gyermek jegy 3 euróba (körülbelül 23 dán korona, 940 forint) kerül, amelyet a helyszínen vásárolhatnak meg szurkolóink. Klubunk nem szervez utazást a mérkőzésre.



Az FC Midtjylland​ tájékoztatása szerint a Vidi-szurkolók a stadion dél-nyugati sarkán található 1-es bejáraton (INDGANG, Faxe Kondi 1) juthatnak be az arénába, és a vendégszektorban (Udehold) foglalhatnak majd helyet. Az MCH Arénában nincsen külön a vendégszurkolók számára kijelölt parkolóhely, de két nagy parkoló is áll a gépjárművel érkezők rendelkezésére.

A visszavágó mérkőzés helyszíne, az MCH Aréna Herning város központjától 3,7 kilométerre, a központi vasúti pályaudvartól 3,4 kilométerre található. Mérkőzésnapokon a központi vasúti pályaudvarról indul úgynevezett mérkőzésjárat, "Herning Messecenter", amelynek utolsó megállójától körülbelül 15 percnyi sétára van a stadion. Herning központjából a 6A és 6B buszjáratokkal lehet eljutni az MCH Arénához. A legközelebbi nemzetközi repülőtér, a Billund Airport 52 kilométerre van Herningtől.

 

FONTOS!
Magyarország Dán Nagykövetsége Konzuli Hivatala a Dán Királyságba utazók részére a következő tájékoztatást adja:

Biztonság:

A dán kormány döntése értelmében Dánia a Schengeni Kódex 23. és 25. pontja alapján ideiglenesen visszaállítja a Németország felöli határállomásain az országba belépni szándékozó személyek ellenőrzését. A rendelkezés egyelőre 10 nap időtartamra szól, mindazonáltal a jelenlegi helyzet változatlansága esetén az intézkedés meghosszabbítható. 

Az intézkedés értelmében január 4-én 12 órától csak az léphet be Dániába, aki rendelkezik az arra jogosító személyazonosító okmánnyal, vagy ennek hiányában akkor, ha a határon menekültügyi státuszért folyamodik. Minden ettől eltérő esetben a határon belépni szándékozót visszafordítják. 

Dánia Európa egyik legbiztonságosabb országa, ahol a turistaként tartózkodó külföldiekre nem leselkednek különös említést érdemlő közbiztonsági kockázatok. Ugyanakkor a kisebb vagyon elleni bűncselekmények (elsősorban zsebtolvajlás, utcai táskalopás) száma az utóbbi években enyhén emelkedő tendenciát mutat, ezért Koppenhága egyes zsúfolt városrészein (főpályaudvar és környéke, Tivoli, Christiania, repülőtér) célszerű fokozottan figyelni az úti okmányokra és egyéb értékekre.

Természeti katasztrófákkal kapcsolatos biztonsági kockázatokkal szintén nem kell számolni.

A 2015. február 14-i, három halálos áldozattal járó koppenhágai terrortámadást követően a dán hatóságok nem emelték meg a terrorkészültség szintjét az országban. 

Beutazás és tartózkodás:

Dániába érvényes személyi igazolvánnyal és/vagy érvényes magyar útlevéllel lehet beutazni, azonban régi típusú (nem kártya formátumú) személyi igazolvánnyal, valamint ideiglenes személyi igazolvánnyal a beutazás nehézségekbe ütközhet. Az úti okmányok érvényessége a kilépés dátumáig kell, hogy kiterjedjen. (Az útlevélen és a személyi igazolványon kívül beutazásra jogosító úti okmánynak minősül még a bevándorolt és letelepedett jogállású személyek úti okmánya, az 1951. július 28-i egyezmény alapján kiállított utazási igazolvány és az 1954. szeptember 28-i egyezmény alapján kiállított utazási igazolvány hontalan személy részére.) Európai Uniós állampolgár tartózkodási engedély nélkül 90 napig (munkakeresés céljából fél évig) tartózkodhat Dániában. A személyazonosság igazolásához ugyanezek a dokumentumok szükségesek. Európai Uniós állampolgár tartózkodási engedély nélkül 90 napig (munkakeresés céljából fél évig) tartózkodhat Dániában.

Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül)

A dán jogrendszer az egyedül vagy csak az egyik szülőjével utazó kiskorú személy Dániába történő belépéséhez nem írja elő szülői hozzájáruló nyilatkozat, szülői felügyeleti jog igazolása vagy egyéb dokumentáció felmutatását, azonban javasoljuk ilyenkor is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy eleve angolul elkészíteni. Az egyedül utazó 12 év alatti kiskorúak esetében az adott repülőtársaság szabályozása az irányadó.

Egyéb fontos tudnivalók:

További fontos tudnivaló a Dániában tartózkodó külföldieknek, hogy kés/szúrófegyver viselését a vonatkozó dán törvény rendkívül szigorúan bünteti. 12 centiméter vagy azt meghaladó pengehosszúságú kés közterületen történő viseléséért akár két év szabadságvesztés is kiszabható, de már 7 centimétert meghaladó pengehosszúságú kés viselése is súlyos pénzbírságot vonhat maga után.

A beutazással és az ott tartózkodással kapcsolatos további részletes információt ide kattintva kaphatnak!

 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: Matthew Childs

További hírek