FC MIDTJYLLAND - VIDEOTON FC 0-1 (0-0) hosszabbítás után: 1-1

A szerencse nem volt velünk a Midtjylland elleni párharc során

Csapatunk a 47. perctől tíz emberrel játszott, azonban így is sikerült a rendes játékidőt 1-0-ra megnyernünk. A hosszabbításban egyenlítettek a hazaiak, és összesítésben 2-1-gyel továbbjutottak.

Csütörtök este csapatunk Dániában lépett pályára az Európa Liga 3. selejtezőkörének visszavágóján. Az első találkozót egy hete 1-0-ra megnyerte Felcsúton az FC Midtjylland, vagyis mindenképp gólt, gólokat kellett szereznünk az MCH Arénában. Ott, ahol idén februárban még a Manchester United is kikapott 2-1-re az Európa Ligában.

Henning Berg ezúttal a kezdőcsapatba jelölte Juhász Rolandot és Kovács Istvánt is, és 5-2-3-as felállásban küldte pályára a Vidit. Az első perc végén Pátkai 35 méterről lőtt kapásból kapura, de a labda célt tévesztett. Öt perccel később Géresi lőtt éles szögből kapu mellé. A 8. percben egy hazai szöglet utáni kavarodást követően alakult ki veszélyes szituáció a kapunk előtt, de végül Olsson ollózása pontatlan volt.

A 12. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Henning Bergnek, Stopira megsérült, helyére Bódi állt be. A 19. percben Lang rántotta le a kapunktól 17 méterre Kadlec-et, védőnk sárgát kapott, a hazaiak pedig szabadrúgást nagyon jó helyről, azonban nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, a szabadrúgás ugyanis elakadt a sorfalban.

A folytatásban kiegyenlített mezőnyjátékot láthattunk, talán valamivel többet birtokolták a labdát a dánok, de komoly gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki az első játékrészben.

A második félidő minden szempontból sokkal izgalmasabb volt, mint az első. Pedig nem úgy kezdődött a második 45 perc, hogy sok izgulni valónk lesz, a 48. percben ugyanis Hassan lépett ki gólhelyzetben, Vinícius a 16-os vonalánál szabálytalanul állította meg a dán támadót, amiért egyből villant a piros lap. Az 54. percben Kovács lőtt laposan kapura 20 méterről, Dahlin vetődve védett. A 62. percben Szolnoki 35 méterről találta telibe a felső lécet, majd egy perc múlva Kovácsik mutatott be óriási bravúrt, Kadlec lövése után a bal felső sarok elől tornázta ki a labdát!

A 76. percben aztán jött a Vidi-gól! Barczi szabadrúgását követően Kovács elé került a labda, aki 16 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn és a kapu bal oldalában kötött ki! (0-1.) 

Emberhátrányban, idegenben vezettünk, és hosszabbításra állt a párharc! Bő 5 perccel később Barczi 18 méteres bombája suhant el nem sokkal a bal felső sarok mellett!

A 89. percben Bódi beadását követően Feczesin fejelt kapura, Hansen a gólvonalról mentett. Néhány centin múlt csak az igazi csoda. A négyperces hosszabbítás felénél Feczesin komolyabb fejsérülést szenvedett, percekig kellett ápolni, majd egy turbánnal a fején tért vissza. Közben letelt a hosszabbítás, 1-0-ra megnyertük a rendes játékidőt, vagyis következhetett a 2x15 perces ráadás.

A 96. percben ismét hatalmas helyzetbe kerültünk. Egy gyors kontra végén Suljic remek passzal ugratta ki Bódit, aki szépen elvitte a kapus mellett a labdát, de éles szögből az üres kapu mellé lőtt.

A 104. percben kísértetiesen hasonló gólt szerzett Novák, mint egy héttel ezelőtt Felcsúton. Védőink közt lépett ki a leshatárról egy labdával, amit aztán 14 méterről magabiztosan lőtt a kapuba. (1-1.)

A 107. percben Nego beadását Pátkai szépen átvette, kapura lőtt 7 méterről, Dahlin hatalmasat védett, majd fél perccel később a túloldalon Olsson lövését kellett szépen védenie Kovácsiknak! A 115. percben Feczesin passzolt Negonak, aki 15 méterről, laposan lőtt kapura, Dahlin hárított.

Az utolsó másodpercekben még kaptunk egy szabadrúgást a hazai térfél közepéről, erre Kovácsik is előre ment, sikerült is megcsúsztatnia a labdát, de végül gólhelyzetig nem jutottunk el.

Csapatunk óriási küzdelemben maradt végül alul, az azonban sokat elárul remek teljesítményünkről, hogy a helyszínen tartózkodó nézők szavazatai alapján a meccs embere a dánok kapusa, Dahlin lett. Való igaz, a hazai hálóőr több nagy bravúrt bemutatva tartotta meccsben a 75 percet emberelőnyben futballozó FC Midtjyllandot.

A Vidi emelt fővel búcsúzott Európától erre a szezonra. Legközelebb vasárnap 18.00-kor Gyirmóton lépünk pályára NB I-es bajnoki mérkőzésen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek