FC ASTRA GIURGIU - VIDEOTON FC 0-3 (0-2)

Szép gólokat szerezve nyertünk 3-0-ra a román FC Astra ellen

Az első félidőben hiába támadott többet ellenfelünk, Feczesin és Oliveira góljaival 2-0-ra vezettünk, a második félidőben pedig Kovács olyan gólt szerzett, amit mindenkinek látnia kell!

Szombaton délután a szlovén-osztrák határ mentén fekvő Gornja Radgona nevű városkában játszottunk volna felkészülési mérkőzést a román FC Astra Giurgiu ellen, azonban másfél órával a kezdés előtt hatalmas eső érkezett, ennek köszönhetően pedig játékra alkalmatlanná vált a pálya talaja.

Egy darabig úgy tűnt, elmarad az edzőmeccsünk, azonban mindkét együttes le akarta játszani ezt a mérkőzést, így a szervezők egy 20 km-rel arrébb fekvő pályára irányították a csapatokat, ahol ugyan szintén esett az eső, itt viszont már nem volt akadálya annak, hogy megmérkőzzünk román ellenfelünkkel.

Érdekesség, hogy az FC Astra vezetőedzője az a Marius Șumudică, aki a 2000-es évek elején a DVSC-ben futballozott. A lelátón pedig többek közt ott volt egykori debreceni csapattársa, Sandro Tomic is, aki jelenleg a Puskás Akadémia FC kapusedzője, és mivel ők is a közelben edzőtáboroznak, a szombat délutánjuk pedig szabad volt, így Robert Jarni vezetőedzővel közösen megtekintették a felkészülési meccsünket.

A találkozót a románok kezdték aktívabban, az első félidőben főleg az ő akaratuk érvényesült, mégis mi jutottunk előnyhöz a 16. percben. Egy gyors kontratámadás végén Gyurcsó tekert szélről a kapu elé, ahol érkezett Feczesin, és ballal, kissé éles szögből kilőtte a hosszú sarkot (0-1). Néhány perccel később Ricardo Alves távoli lövése kerülte el alig a kapunkat, hét perccel később pedig Enache Gabriel lépett ki egy jó labdával, éles szögből, 12 méterről nagy erővel kapura lőtt, Danilovics azonban kiöklözte a játékszert. Egy perc múlva kapusunknak a léc alól kellett kitenyerelnie a labdát egy szabadrúgást követően, öt perccel később pedig hasonló bravúrt kellett megint bemutatnia, ugyancsak egy szabadrúgás után. A 40. percben aztán sikerült tovább növelnünk az előnyünket: Feczesin csapott le egy eladott labdára a félpályánál, majd egyből Oliveiranak passzolt, aki a bal szélről befelé vezette a labdát, majd gondolt egyet, és 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Nagyon szép gól volt! (0-2).

A második félidő a csereként pályára lépő Ivanovszki lövésével kezdődött, majd Heffler mutatott be egy szép szerelést a 16-osunk előterében. A 62. percben éppen az ő kivételével valamennyi kezdőjátékos elhagyta a pályát, és egy új, kétcsatáros taktikai hadrendben folytattuk a mérkőzést. Bemutatkozott csapatunkban Koltai Tamás is, valamint ezúttal Pajovics váltotta a kapuban Danilovicsot. A 71. percben megszereztük a harmadik gólunkat is, amit valószínűleg sokszor vissza fognak nézni drukkereink. A román csapat a saját 16-osa elől hozhatta kifelé a labdát, azonban Kovács nagyon erőszakosan megtámadta a labdát vezető játékost, aki megpróbálta kicselezni Kokót, azonban összeütközött a csapattársával, válogatott középpályásunk pedig elcsente azt, és megiramodott vele, majd pedig elfektette az őt megtámadó román védőt, végül pedig nagyszerű mozdulattal, külsővel tekert a hosszú sarokba. Ez az a gól, amit nehéz leírni, ezt valóban látnia kell mindenkinek! (0-3).

Az utolsó percekben még Havasi előtt adódott egy gólszerzési lehetőség, azonban ballábas lövését védeni tudta az FC Astra kapusa, így az eredmény már nem változott, szép gólokat szerezve nyertünk 3-0-ra. Utolsó edzőmeccsünket kedden az ukrán FK Zorya Luhansk ellen játsszuk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek