ELSŐ RÉSZ

Scholes naplója - egy focista élete az edzőtáborban

Fiatal középpályásunk rendszeres naplóbejegyzéssel jelentkezik a spanyolországi edzőtáborból.

"Sziasztok! Kleinheisler Laci vagyok és a spanyolországi edzőtáborból körülbelül háromnaponta fogok jelentkezni itt a vidi.hu-n a naplóbejegyzésemmel, melyben arról fogok nektek mesélni, hogy mi minden történik velem.

Hétfőn utaztunk Székesfehérvárról Bécsbe, ahonnan Spanyolországba repültünk. Szeretek repülni, igaz, amikor még a Puskás Akadémia játékosa voltam, egyszer Törökországba utaztunk edzőtáborba, nos akkor nagyon kellemetlen repülőútban volt részem, szerintem majdnem lezuhantunk, de végül szerencsésen földet értünk. Most sokkal simább utunk volt. Van egy jópofa focis játék, amivel a repülőút alatt elég sokat játszottam.

Miután megérkeztünk hétfő délután Spanyolországba, elfoglaltuk a szállásunkat. Ugyanabban a szuper hotelban vagyunk, ahol tavaly is voltunk, és a szobatársam is ugyanaz, aki tavaly volt: Zsótér Doni. A megérkezésünk estéjén már volt egy átmozgató edzésünk, ami kifejezetten jól esett az egész napos utazás után.

Kedden, szerdán napi két-két edzésünk volt. Érdekes, hogy délelőttönként felhős, borús az idő, délután viszont ragyogó napsütés van. A hőmérséklet sokkal jobb, mint otthon, napközben körülbelül 20 fok van, de az esték azért elég hűvösek.

A reggeli 8:15-kor van, az ebéd 12:30-kor a vacsi pedig 20:30-kor. Nagyon sokféle finom étel közül lehet választani. A reggeli után egy kis időnk van arra, hogy összekészüljünk az edzésre. A focipálya nincs messze a szállástól, busszal körülbelül 10 perc az út. Elég kemények az edzések, sokat futunk, meg sok labdás gyakorlatot is elvégzünk. A kedvencem az, amikor három csapatra osztja a Miszter a keretet, és körmérkőzéseket játszunk. Szerdán a győztes csapatban voltam, talán egy kivételével mindegyik meccsünket megnyertük.

Pihenni általában ebéd után szoktunk, mert akkor van két-három óra szabadidőnk a délutáni edzésig. Ekkor mindig a barátnőmmel és a családommal beszélek telefonon, mert nagyon hiányoznak nekem.

Esténként lefekvés előtt mindig beleolvasok a Bibliába, amit nemrég vettem. Vallásos vagyok és hiszek Istenben, de nem szoktam templomba járni. Nehéz nyelvezete van nagyon a Bibliának, nem is értek belőle mindent, de nagyon megnyugtat amikor olvasok belőle. Mielőtt elalszom egy imát is elszoktam mondani.

Vasárnap játsszuk az első edzőmeccsünket egy horvát csapat ellen, akik idén az Európa Liga csoportkörében is szerepeltek, szóval biztos, hogy kemény meccs lesz. Már nagyon várom, addig azonban még fogok jelentkezni itt a vidi.hu-n a spanyolországi naplóbejegyzésemmel. Jók legyetek, szevasztok!"

Estepona, Spanyolország - 2014. január 16. (22 óra 34 perc)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Peka Roland / vidi.hu

További hírek