Gyirmót - Videoton-PA

NB II-es csapatunk keményen megharcolt a gyirmóti pontszerzésért

Nem mindennapi mérkőzésen értünk el 2-2-es döntetlent Gyirmóton. Láttunk csodagólt, vérző fejű játékosokat és nagy kapusbravúrokat.

Gyirmót FC - Videoton-Puskás Akadémia 2-2 (0-1)
Gyirmót, 300 néző
Játékvezető: Gaál Gyöngyi
Gyirmót FC: Somodi - Lázár, Kardos, Molnár, Ferenczi, Laki, Varga (Horváth 80'), Bognár (Fitos 46'), Cseri, Makrai, Czanik (Tóth 61')
Videoton-PA: Czirjék - Margitics, Vaszicsku, Apostolopoulos, Farkas V. - Macsicza, Evandro, Soós (Orbán 25'), Uros Nikolics, Baracskai - Máté (Balog13' (Babos 88') )
Gólszerző: Tóth (68'), Laki (74') illetve Máté (6'), Makrai (öngól - 62')
Sárga lap: Tóth (78') illetve Orbán (35'), Evandro (82') Baracskai (89')

Ünnepi hangulat uralkodott a meccs előtt mindkét oldalon, hiszen Gyirmóton falunap volt zenés-táncos mulatságokkal és halászléfőző versennyel, nálunk pedig két születésnapos is szerepet kapott. Máté Jani és a csapat sportmasszőre, Kiss István ünnepelte születésnapját.

Jó iramban kezdődött a meccs, a 6. percben pedig egy fantasztikus gólt láthattunk a szülinapos Mátétól.

Fordulás után nem sokat változott a játék képe, a hazaiak nagyon nyomtak, de a 62. percben egy kontratámadást sikerült góllal befejeznünk. Történt, hogy Evandro a saját térfeléről iramodhatott meg a labdával, Makraival futott nagy versenyt, majd amikor lövésre lendült játékosunk lába, akkor a gyirmóti játékos becsúszva próbált tisztázni, a labda azonban Somodi mellett a jobb alsó sarokba gurult. Elsőre úgy tűnt, hogy

:
"Tudtuk, hogy ellenfelünk nagyon jó csapat, azonban ma a játékosaim - egymásért is küzdve - nagyszerűen helytálltak. Igazi csapatmunka volt ez a döntetlen, mindenkire nagyon büszke vagyok. Nagyon pechesek voltunk, hiszen a 10. percben két játékosunk is megsérült, de a csapat mentális erejét mutatja, hogy ezen is túl tudtunk lépni."

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek