Nagy küzdelem kevés helyzettel

Utolsó felkészülési mérkőzésünkön a küzdelem dominált, egy olyan mérkőzésen, melyen teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az FC Kubannak.

Utolsó felkészülési mérkőzésünket az orosz bajnokság felsőházába jutott FC Kuban Krasnodar ellen játszottuk, akik négy törökországi felkészülési mérkőzésükből hármat is megnyertek, többek közt a Győri ETO-t győzték le 3-1-re.

A mérkőzés első helyzetét az oroszok dolgozták ki, a 6. percben egy szélről érkező beadást fejelt a felső lécre az egyik krasnodari játékos, majd teljesen érthetetlen módon a játékvezető büntetőt ítélt, ugyanis úgy látta, hogy kezezés történt a 16-oson belül. A sors azonban igazságot szolgáltatott, a jogtalan büntetőt az FC Kuban legértékesebb játékosa, az elefántcsontparti Traore másfél méterrel lőtte Bozsovics kapuja fölé. Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, csupán a 30. percben alakítottak ki gólhelyzetet az oroszok, ekkor Marco Urena lőtt kapásból nagy erővel kapura, a labda azonban a felső lécen csattant. A 40. percben Brachi szabadrúgásból veszélyeztetett, de lövése végül elkerülte az oroszok kapuját.

A második félidőben sokáig nem láthattunk helyzetet, a mezőnyben azonban kemény párharcoknak lehettünk szemtanúi. Jellemző volt erre a játékrészre, hogy csupán egy kapura lövést jegyezhettünk fel, a találkozó hajrájában Nikolics lőtt alig kapu fölé. A mérkőzést több játékvezetői baki színesítette, a legviccesebb az volt, amikor egy teljesen ártalmatlan szituáció után - Brachi követett el taktikai faultot a félpályánál - a piros lapot vette elő a zsebéből, azonban mielőtt felmutathatta volna azt védőnknek, a játékosaink számon kérték a játékvezetőtől, hogy mégis miért akar pirosat adni, valószínűleg ezt maga sem tudta, így visszatette a piros lapot a helyére, és a sárga lapot mutatta fel. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Traora a mérkőzés vége előtt 10 perccel nagyon csúnyán tartott rá Szolnoki lábára, fiatal játékosunk a földön is maradt és le kellett cserélni. Szerencsére a meccs után kiderült, hogy nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, Szoszo megúszta komolyabb sérülés nélkül.

Az eredmény és a mérkőzés nagy részében mutatott játék igen biztató volt.

Következő mérkőzésünket már ismét Magyarországon játsszuk, jövő hét szerdán ugyanis a Diósgyőr otthonában lépünk pályára Ligakupa-mérkőzésen.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek