Nagyarányú győzelem az ETO ellen

Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk - az is volt - de igazi fieszta lett a vége. Öt gólt lőttünk a kupában a bajnoki tabella második helyén álló győrieknek.

Mindkét csapat kemény téli felkészülésen van túl, hozzánk hasonlóan komoly külföldi csapatok ellen játszottak Csertőiék is. Szerdán, a Ligakupában magabiztos, 2-0-ás győzelemmel kezdtük a 2012-es évet, már ami a tétmérkőzéseket illeti. A Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításait ismerve, a Vidi - ETO párharctól várta mindenki a legkiélezettebb csatát - mégis ez lett a legsimább mérkőzés végül.

Fordulás után ott folytatta csapatunk, ahol a szünet előtt abbahagyta. Koko remek cselekkel tört be a 16-oson belülre, Pátkai meg buktatta. Újabb jogos 11-es! A büntetőt ezúttal Sándor végezte el, és bár Molnár bele tudott érni a labdába, védeni nem sikerült, így már 3-0 volt az eredmény. A vendégek nem adták fel, próbálkoztak ugyan, de helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A 66. percben káprázatos gólt szereztünk. Walter Lee két győri védőt is az őrületbe kergetett cseleivel a bal szélen, majd középre adott, a labda egy győri védőről Oliveira elé pattant, középpályásunk pedig 13 méterről, kapásból óriási gólt lőtt.

Egy ilyen eredmény láttán már sokan azt mondják, a visszavágó csak formalitás, de nem szabad lebecsülni a győri csapatot, komolyan kell vennünk a március 14-i visszavágót, hogy kiharcoljuk a legjobb 4 közé jutást a Magyar Kupában!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek