Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

Szabó Bence két gólt szerzett, rajta kívül Tamás és Fejes is eredményesek voltak a Mohácsi TE ellen.

1982 után ismét Mohácson játszottunk Magyar Kupa-mérkőzést szerda délután. 35 évvel ezelőtt az NB II-ben erős csapatnak számított a Mohács, napjainkban azonban a megyei első osztályban szerepelnek, így a találkozó egyértelmű esélyesei mi voltunk. Sok nézőt vonzott az Újvárosi Stadionba csapatunk vendégszereplése, ami érthető is, hiszen utoljára 22 éve játszott Mohácson NB I-es csapat, akkor a hazaiak 2-1-re legyőzték a Kispest Honvédot.

Az 5. percben Nego iramodott meg a jobb szélen, majd tökéletesen adott középre, Lazovics pedig 7 méterről, szép mozdulattal lőtt alig kapu mellé. Egy perccel később Lazovics adott remek labdát Szabónak, aki 8 méterről, senkitől sem zavartatva lőtt a hazai kapuba (0-1). A 17. percben Tamás Krisztián 25 méterről, nagy erővel lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda a sorfalon megpattant, végül a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A 21. percben egy szép támadás végén Kovács adott remek labdát Tamás Krisztiánnak, aki 14 méterről, ballal higgadtan lőtte ki a hosszú alsó sarkot (0-2).

A folytatásban is a mieink futballoztak aktívabban, igaz a 31. percben egy nagy hazai helyzetet is láthattunk, Nagy Zsombor lövését azonban Horváth bravúrral védte. Az első játékrész utolsó percében Szabó szögletét követően Fejes juttatta a hazai kapuba a labdát, így a félidőben 0-3 szerepelt az eredményjelzőn.

A második félidőben a játék képe nem sokat változott, mi irányítottunk, szép támadásokat vezettünk. Az 50. percben Nego szerzett labdát a hazai térfél közepén, kényszerítőzött Géresivel, majd egyedül vezethette a labdát a kapusra, a biztos gól helyett azonban nagyon önzetlenül Lazovicsnak passzolt, ő pedig átlépte a játékszert, talán Géresit várva a hosszú oldalon, ám ő nem érkezett. Az 56. percben Pókos Máté 15 méterről vette célba a rövid alsó sarkot, Horváth vetődve szépen védett.

Negyedórával a találkozó vége előtt Nagy Zsombor talált a kapunkba egy gyors hazai támadás végén, a mohácsi drukkerek legnagyobb bánatára azonban a partjelző már lest jelzett, így maradt a 0-3. Egészen a 81. percig, amikor is Szabó Bence szerezte meg második gólját miután Tamás bal szélről érkező beadását fejelte szépen a mohácsi kapuba (0-4). A vége előtt Lazovics lőtt hatalmas helyzetben az üres kapu mellé 4 méterről Géresi passza után. Végül maradt a 0-4, biztosan jutottunk a legjobb 64 közé.

Csapatunk legközelebb szombat este 20.30-kor a Bp. Honvéd ellen lép pályára Felcsúton.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek