VIDEOTON FC - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3-0 (1-0)

Magabiztos győzelem 2014 első tétmérkőzésén

Zé Luis szerezte tétmérkőzésen az első idei gólunkat, rajta kívül Nildo és Lupeta is eredményes volt.

"Végre!" - sóhajtottak fel a Vidi drukkerei. Elérkezett az a nap, amelyre lassan három hónapja vár mindenki. Ismét tétmeccsen lépett pályára csapatunk. Az ellenfél az a Kaposvár volt, amely télen szinte teljesen kicserélődött. Csaknem 1500 néző volt kíváncsi a Ligakupa nyolcaddöntő első, székesfehérvári mérkőzésére.

Magabiztosan irányítottuk a mérkőzést, igaz az első helyzetre közel tíz percet várni kellett, ekkor azonban Álvarez ívelt kapu elé, az ötös sarkánál érkezett Oliveira, és éles szögből alig fejelt kapu mellé. A 24. percben megszereztük a vezetést: Nildo beadását követően Zé Luis parádésan fejelt hat méterről kapura, a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé (1-0). Zé Luis szerezte 2014-ben tétmérkőzésen az első Vidi-gólt! A találkozó 30. percében Thian messziről, egy nagy erejű bombával kínálta meg Calatayudot, kapusunk azonban résen volt. A félidő hátralévő részében több veszélyes szabadrúgásunk is volt, újabb gól azonban nem született a szünetig.

A mérkőzés szünetében került sor a Videoton FC és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jegyet jegyért játéka részeként megrendezett 11-es rúgó versenyre. A versenyen 10 olyan diák vett részt, akik ősszel teljesítették a részvételhez szükséges feltételeket, szorgalmasan látogatták a Vidi hazai mérkőzéseit. A versenyen két-két büntetőt rúghatott minden diák, akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Videoton FC ajándékcsomagjait is átvehették. A kapuban pedig Filip Pajovics állt.
 

Fordulás után sem sokat változott a játék képe, a pályán többnyire az történt, amit mi akartunk. Az 59. percben Álvarez gyönyörű cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd ballal kapura szúrta a labdát, mely a bal kapufáról az alapvonal mögé pattant. A 66. percben Zé Luis lódult meg egy remek kiugratást követően, majd védője szorításából, éles szögből kapura lőtt, Antal bravúrral védett. Négy perccel később Nildo és Lupeta játszottak össze, végül utóbbi került ziccerbe, első lövését Antal még védte, a kipattanót azonban már kapuba fejelte brazil támadónk (2-0). A 72. percben Haraszti is gólt lőhetett volna, de az utolsó pillanatban becsúszva szerelni tudták. A mérkőzés végeredményét a csereként pályára lépő Lupeta a 88. percben állította be. Nildo ezúttal is remek labdát adott, Lupi pedig hat méterről, elemi erővel lőtt a kapuba (3-0).

Magabiztos előnyt szereztünk tehát a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva, kedden 13:30-kor rendezik meg Kaposváron.

Ha lemaradt a mérkőzés élő közvetítéséről, ne bánkódjon, hiszen a Vidi Youtube-csatornáján teljes egészében megnézheti a meccset!

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek