Legenda a legendák nyomában

Klubunk nagy fába vágta fejszéjét, hiszen a Vidi-múzeum mellett egy a Vidi történelmét feldolgozó weboldalt is létrehozunk, melynek munkálatait id. Horváth Gábor koordinálja.

"Céluk az, hogy feldolgozzuk és mindenki számára elérhetővé tegyük a Videoton FC történelmét a kezdetektől napjainkig. Ezek közé tartoznak többek közt a régi szezonok, régi játékosok, klubvezetők, edzők adatainak feltöltése. Emellett rengeteg videót készítünk a klub legendás alakjaival, melyek szintén elérhetőek lesznek szurkolóink számára a Vidipedian keresztül. Kolléganőmmel, Papp Brigittával októberben kezdtünk el dolgozni ezen a projekten, az első interjút már el is készítettük, méghozzá Boldis Antallal, aki az egyetlen még ma is élő olyan játékos, aki szerepelt klubunk legelső csapatában, 1941-ben. Hetente átlagban egy-két interjút fogunk elkészíteni, és szeretnénk mindenkit felkutatni, akik valami nagyot alkottak a Vidiben, vagy valami miatt érdekesek lehetnek számunkra és ezáltal a szurkolók számára is. Érdekesség, hogy a klub történetében 395 játékos játszott az NB I-ben, ezek közül én 140 labdarúgóval játszottam együtt, további 155 játékossal pedig kapcsolatban álltam, a klub kötelékein belül. Egy olyan weboldal kialakításán dolgozunk, mely minden Vidi-szurkoló tetszését elnyeri, sőt bízunk benne, hogy sikerül olyan érdekes történeteket is feldolgoznunk, melyek minden magyar foci-barát számára érdekesek és értékesek lehetnek." - nyilatkozta honlapunknak a Vidipedia szerkesztője, klubunk egykori legendás játékosa, id. Horváth Gábor.

Várjuk azon szurkolóink jelentkezését, akik archív anyaggal, ereklyékkel vagy akár történetekkel járulnának hozzá a Vidipedia és a Vidi-múzeum gyűjteményhez. E-mail címünk:  papp.brigitta@videotonfc.hu
Ugyanerre az e-mail címre várjuk azok jelentkezését is, akik birtokában olyan videók, fényképek vannak, melyek klubunk történelmével kapcsolatosak, és ezeket szívesen megosztanák a Vidipedian keresztül mindenkivel.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek