Ismétli magát a történelem?

Az Európa Liga elődjének számító UEFA-kupában 28 évvel ezelőtt, szintén november 8-án játszottunk nagyon fontos mérkőzést, akkor a Paris St. Germain ellen. És nyertünk!

Az 1984-'85-ös UEFA-kupa menetelés során, csütörtökhöz képest napra pontosan 28 évvel ezelőtt játszottunk a Paris St. Germain (PSG) ellen a Sóstói Stadionban és 1-0-ra nyertünk. Mivel az odavágón 4-2-es győzelmet arattunk Párizsban, 5-2-es összesítéssel jutottunk - a lebonyolítás különbözősége okán már - a legjobb 16 közé.

Nem volt azonban ennyire sima ez a párharc, hiszen a november 8-i találkozó a harmadik Vidi - PSG volt abban a sorozatban...

"Természetesen mindenki szerette volna folytatni a meccset, még helikoptert is hívtak, hogy próbálja megkeverni a levegőt a stadion fölött, de sajnos ez sem vezetett eredményre. Késő estére derült ki, hogy másnap délután 1-kor lesz az újrajátszás. Abban az időben még nem volt minden játékos lakásán telefon, így a technikai vezető, Fejes Gábor járta végig a csapat tagjait a hírrel. A munkahelyek a dolgozóknak, a középiskolák a diákoknak adtak szabadnapot, így csaknem ugyanannyi ember előtt, immár szép, napos időben kezdődhetett a harmadik meccs. Májer Lajos góljával (a lövés pillanata a lenti képen) 1-0-ra nyertünk, az akkor már meglehetősen enervált francia csapat ellen" - gondolt vissza a nem mindennapi meccsre Pera.

Több akkori cikk is megjegyzi, a PSG-t ugyan nagy, de már egy korosodó, pályafutásuk csúcsát megjárt játékosok alkották.

"Valóban kicsit idősebb, ám ettől még fantasztikus játékosokból állt a párizsi gárda. Az egy évvel korábban Európa-bajnokságot nyert francia válogatott több tagja is ott játszott, kiegészülve az egyik legnagyobb akkori jugoszláv sztárral, Susic-csal vagy az osztrák válogatott Niederbacherrel. Ami biztos, nagyon nagyképűen álltak ehhez a párharchoz, rá is fizettek. Csodálatos győzelem és továbbjutás volt, és még csak a sorozat elején jártunk" - mondta a vidi.hu-nak Horváth Gábor.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Kívánjuk, hogy a mai Vidi érje el eddigi legnagyobb sikerét már most csütörtökön!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek