Megnyertük a Szuperkupát! KTE - Vidi 0-1 (0-0)

Idegenben, emberhátrányban, gólkirályunk gyönyörű góljával megnyertük a Szuperkupát.

Szuperkupa-döntő 2011-2012
KECSKEMÉTI TE - VIDEOTON FC 0-1 (0-0)    
Kecskemét, 5.000 néző
Gólszerző: Alves (83) 

KTE: Németh - Alempijevic, Balogh, Radanovic, Mohl (Bertus 69'), Ebala, Cukic (Gyurcsó 85'), Litsingi, Foxi, Dosso (Stokic 80'), Tököli (Bori 31')

Videoton: Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Hector - Sándor (Polonkai, 46'), Mitrovics, Elek (Vaskó 69'), Walter (Vasiljevics 71'), Nagy D.(Gosztonyi 79') - Alves (Nikolics 90')                                                                           

Több szempontból is érdekes mérkőzésre számíthattak a magyar foci szerelmesei, hiszen két, a támadó focit előnyben részesítő csapat küzdött meg a Szuperkupáért. A magyar bajnok a kupagyőztes otthonában.
De nem csak emiatt várták sokan ezt a találkozót, hanem azért is, mert most debütált tétmérkőzésen Paulo Sousa a Vidi kispadján.
Közel 5000 néző látogatott ki a Széktói Stadionba és ugyan a hőmérő higanyszála jóval 30 fok fölött volt 19 óra után, az iramra mégsem lehetett panasz. Az első félidőben csapatunk játszott fölényben, az utolsó 5 percet leszámítva, amikor több veszélyes helyzetet is kialakított a hazai csapat.
Fordulás után nem változott a játék képe az első félidő utolsó 5 percéhez képest, továbbra is a hazaiak játszottak veszélyesebben, azonban Tujvel remekül védett és csak leshelyzetből tudták bevenni a lila-fehérek a kapunkat. Feltűnő volt a mezőnyben elkövetett sok szabálytalanság, aminek a vége egy kiállítás lett. Fábián játékvezető Liptáknak mutatta fel a második sárga lapot.
Emberelőnyben még aktívabb lett a hazai csapat, azonban gólt mégis mi szereztünk, Alves szenzációs egyéni alakítását követően került a labda a hazai kapuba.
Azzal, hogy megnyertük a Szuperkupát, utolértük a DVSC-t, hiszen eddig csupán ők mondhatták el magukról, hogy mind a négy Magyarországon megnyerhető címet (bajnoki cím, Magyar Kupa, Ligakupa, Szuperkupa) megnyerték. Az elmúlt 5 évben tehát mi is mindent megnyertünk, amit Magyarországon meg lehet nyerni. Szép volt fiúk, irány Európa!


ONLINE KÖZVETÍTÉS

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek