Remek siker a pécsi bajnokin

Jó mérkőzésen, magabiztosan 3-1-re győztünk a PMFC otthonában. A szerdai kupameccs után Nikolics Pécsen is duplázni tudott.

Pécs - Videoton FC 1-3 (0-2)
Pécsi Stadion: 4000 néző
Játékvezető: Bognár Tamás Asszisztensek: Lémon Oszkár, Takács Gábor
Pécs: Dibusz - Simonfalvi, Causic, Goia, Markovic, Nagy (Okoronkwo 46'), Regedei (Paracki 67'), Demjén (Frőlich 76'), Lantos, Horváth, Andorka
Videoton FC: Bozsovics - Brachi, Vinícius, Caneira, Hector - Mitrovics, Sándor (Perics 80') - Gyurcsó (Oliveira 70'), Kovács (Tóth 63'), Evandro - Nikolics
Gólszerző: Andorka (55') illetve Nikolics (12' és 69'), Gyurcsó (40')
Sárga lap: Demjén (51), Markovic (68'), Lantos (71')


Nehéz mérkőzés várt csapatunkra, hiszen a Pécs ebben a bajnokságban nagyon jól szerepelt eddig hazai pályán, 10 mérkőzésből csupán egyszer kaptak ki - legutóbb a Ferencváros tudott itt nyerni 2-0-ra. 

Az első 10 perc kiegyenlített játéka után a 12. percben Nikolics megszerezte a vezetést. Brachi ívelt a hazai kapu elé egy szabadrúgást követően, a labdát Evandro juttatta Nikolicshoz, csatárunk pedig az ötös sarkáról fordult kapura, és szépen kilőtte a jobb alsó sarkot, Dibusz ugyan nyújtózkodott a labdáért, talán még bele is ért, de védeni nem tudta a jól helyezett lövést (0-1).
Csapatunk az előny birtokában sem állt vissza védekezni, agresszíven letámadta a pécsieket már a saját térfelükön, ez pedig nem igazán "ízlett" a hazaiaknak, nem is tudtak nagy helyzetet kialakítani. Mi viszont a 40. percben megdupláztuk előnyünket. Gyurcsó volt ereményes ballal 16 méterről, a gólpasszt pedig Nikolics jegyezte egy nagyon szép támadás végén (0-2). Fiatal középpályásunknak ez volt a második bajnoki gólja Vidi-mezben.

Szünet után mindent egy lapra tettek fel a hazaiak, meglepően kitámadtak. Az 55. percben sikerült egy szép akció végén szépíteniük. A pécsiek baloldali védője iramodott meg a szélen, középre adását Andorka juttatta 6 méterről Bozsovics kapujába (1-2).
A gól után továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, egy szöglet után azonban mi kerültünk helyzetbe. Nikolics passzolt a jobb szélen robogó Gyurcsóhoz, aki egyedül vezette a labdát Dibuszra, lövését óriási bravúrral védte a pécsi kapus. Még tartott a Pécs lendülete, Tóth Balázs beállításával próbáltuk stabilizálni A gól megnyugtatta a csapatot, a Pécs pedig nem tudott újra annyira belelendülni, mint a második félidő elején. Az utolsó 20 percben mindkét kapu előtt voltak próbálkozások, de nagy helyzetek nem igazán alakultak ki. Bozsovics végig nagyon higgadtan védett, a védelem biztos volt, középpályásaink jól szűrtek, csatáraink pedig eldöntötték a mérkőzést.

A legjobb időpontban jött a harmadik gólunk, ami végleg megtörte a PMFC-t, és végül magabiztosan nyertünk Mecsekalján, Nikolics pedig mai duplájával már 12 gólos, és a debreceni Coulibaly mögött második a góllövőlistán, ha a most is Magyarországon játszó játékosok találatait vesszük figyelembe.  

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek