Kétgólos győzelem a Dunaújváros ellen

Katona és Csongvai voltak eredményesek az NB III-as csapat ellen a hatvanperces szerdai edzőmérkőzésen.

Szerda délután zárt kapus, 2x30 perces edzőmérkőzésen fogadtuk Sóstón az NB III-ban szereplő Dunaújváros csapatát. Bartosz Grzelak a Rockov - Bese, Csongvai, Spandler, Zeke - Pinto, Bambock - Kastrati, Houri, Schön - Katona csapatot jelölte kezdőnek, a kapitányi karszalag Csongvai Áron karján volt. A dunaújvárosi kezdőben a rutinos csapatkapitánynak, Szepessy Róbertnek volt volt NB I-es múltja.

A 18. percben Bata lőtt kapu fölé, egy perccel később első nagyobb helyzetünkből viszont egyből megszereztük a vezetést - Rockov pontos kirúgásával Kastrati húzott el a jobb oldalon, visszajátszotta a labdát Katonának, aki 18-ról telekért a labdát a hosszúba (1-0). A 23. percben Kastrati nagy szólója után Molnár védett bravúrral, az első félidő így 1-0-s vezetésünknél ért véget.

A szünetben a kapuban Rockovot Kovács Dániel váltotta, aki hat perc után munkában is volt, amikor Tapiska sarkazását szedte ki a baloldali kapufa mellől. A 41. percben jártunk, amikor Schön beadása után Kastrati közelről gólt lett, de azt les miatt nem adták meg. Három perc múltán Bese lőtt kapu fölé, majd Hangya, Serafimov, Pető, Kovács Bence, Tóth T. és Menyhárt állt be Zeke, Spandler, Pinto, Bambock, Kastrati és Bese helyett. A cserék után Katona kétszer is távoli lövéssel próbálkozott, először Molnár védett, majd a kapu fölött szállt el a labda. Az 52. percben azonban megszereztük a második gólunkat - Csongvai 22 méteres, erős szabadrúgása egy kicsit a sorfalon is megpattant, így nem tudott az újvárosi kapus védeni. A 60 perces mérkőzés Schön két helyzetével ért véget a találkozó.

Csapatunk legközelebb Muraszentmártonban, az NK Osijek ellen lép majd pályára, 16:30-kor. A találkozót a tervek szerint az eszékiek majd élőben közvetítik YouTube-csatornájukon.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek