VÁLOGATOTT

Eb: Vereség Németország ellen

A házigazda németek mindkét félidőben betaláltak, így 2-0-ra nyertek, Fiola Attila végigjátszotta a mérkőzést.

A Svájc elleni 3-1-es vereséget követően második Eb-csoportmérkőzésén a házigazda Németország ellen lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott Stuttgartban. Marco Rossi ezúttal a Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B. kezdő tizenegyet küldte pályára.

A 2. percben Sallai Roland előtt adódott lehetőség, de helyzeténél Neuer védeni tudott. A félidő derekán megszerezték a vezetést a németek: Musiala lövése Fiola lábán megpattanva jutott a kapuba. Egy esetleges gól előtti német szabálytalanságot vizsgált a videóbíró, de végül érvényesnek ítélték a találatot. A 25. minutumban Szoboszlai szabadrúgását Neuer ütötte ki, majd a játékrész végén sikerült a kapuba találnunk, de Orbán fejese és Neuer védése után hiába fejelt a hálóba Sallai, les miatt a VAR érvénytelenítette a találatot.

Az 54. percben Kroos lövésénél védett nagyot Gulácsi, majd a 60.-ban nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, Sallai beadása után Varga fejese ment kevéssel fölé. A 67. minutumban a második német gól tulajdnképpen eldöntötte a mérkőzést: egy balról középre tett labdát Gündogan lőtt pontosan a bal alsóba. A találkozó végén közel álltunk a szépítéshez, Orbán lövését azonban Kimmich a gólvonal előtt menteni tudta. A mérkőzést így a németek 2-0-ra nyerték, a magyar válogatott pont nélkül várja a skótok elleni harmadik csoportmeccset. Fiola Attila a lefújásig a pályán volt.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: mlsz.hu

További hírek