ELLENFÉL-LES

Kétarcú MTK-hoz látogatunk vasárnap

A nemzetközi kupától gyorsan búcsúztak a kék-fehérek, a bajnokságban pedig eddig felemás teljesítményt nyújtott László Csaba együttese.

Az MTK az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában a Vojvodina ellen lépett pályára, és annak ellenére, hogy hazai pályán gól nélküli döntetlent játszottak és az idegenbeli visszavágón már a 3. percben vezetést szereztek, végül 3-1-es összesítéssel kiestek Torghelléék.

A bajnokságot 1-0-ás hazai győzelemmel kezdték a Puskás FC ellen, majd a Honvéd elleni idegenbeli találkozón 2-1-re kikaptak, ezt követően pontot raboltak Szombathelyről (2-2), otthon kiütötték a DVTK-t (5-0), míg legutóbb az Üllői úton szenvedtek 2-0-ás vereséget. Vagyis hazai pályán - ami ebben a szezonban az angyalföldi Illovszky Stadiont jelenti - még gólt sem kapott László Csaba együttese, idegenben azonban egyelőre bukdácsolnak a kék-fehérek.

Apropó, László Csaba. Az 51 esztendős erdélyi szakember váltotta nyáron Garami Józsefet a kispadon, aki azonban továbbra is az MTK alkalmazásában maradt, mint szakmai igazgató. A játékoskeretben is történtek változások. Távozott többek közt Csiki Norbert, Horváth Zsolt, Kálnoki Kis Dávid és Kelemen Dávid, míg az érkezők közt van a horvát Mato Grgic, Marek Strestík, Szatmári Lóránd és az idei u20-as vb egyik sztárja, Mervó Bence.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek