Kérdések és válaszok az EL rájátszásáról

Alábbi cikkünkben igyekeztünk válaszolni a legtöbbször feltett kérdésekre a play-off helyszínével és a jegyértékesítéssel kapcsolatban.

Az Európa Liga rájátszásának hazai mérkőzése miért a Pancho Arénában kerül megrendezésre?

A Pancho Aréna a Videoton FC ideiglenes otthona, másfél éve Felcsúton játssza csapatunk a hazai mérkőzéseit, a játékosok itt érzik magukat leginkább hazai környezetben. Klubunk hosszas tárgyalások után, az UEFA külön engedélyével játszhatja az Európa Liga selejtezőit és a rájátszást is itt.

Felmerült, hogy már a rájátszást is lehetne a Groupama Arénában rendezni, hiszen óriási az érdeklődés a Partizan elleni hazai meccs iránt.  

A visszavágó előtt egy nappal koncertre kerül sor a Groupama Arénában, így semmiképp nem tudnánk ott mérkőzést rendezni. A mérkőzés rangjához méltóan csak egyetlen másik stadion jöhetett volna szóba, a DVSC otthona, amit a nagy távolság miatt elvetettünk.

Sokkal több szurkoló szeretne jelen lenni, mint ahányan beférnek a Pancho Arénába.

Már jóval az idei Európa Liga-sorozat kezdete előtt felhívtuk figyelmüket arra, hogy milyen kedvezményekhez juthat, aki az összes hazai EL-meccsünkre kilátogat. Ezzel próbáltuk biztosítani, hogy leghűségesebb szurkolóink biztosan ott lehessenek mindig a következő kör hazai mérkőzésén. Az akció keretében a Bordeaux elleni találkozón már a stadion majdnem fele ilyen módon jutott jegyhez. Természetesen megértjük azokat, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudtak a helyszínen szurkolni mindhárom EL-meccsen, számukra ott van a jegyértékesítés második szakasza, amikor Videoton FC-klubkártyával online vagy személyesen - klubkártya nélkül - a VidiShopban vásárolhatnak egy teljes héten keresztül.

Így viszont sok ember nem jut jegyhez, mérlegelték ezt a lehetőséget?

Természetesen mérlegeltünk, és az összes körülményt figyelembe véve a következőre jutottunk: az, hogy a csapat a lehető legtovább játszhasson a megszokott környezetében és így élvezze a hazai pálya előnyét, valamint szurkolóinknak ne kelljen több száz kilométert utazniuk, a Pancho Arénára esett a választás a selejtezők és a rájátszás megrendezésére. Tudjuk, hogy így kevesebben láthatják a mérkőzést élőben, de azt is tudjuk, hogy aki ott lesz, az mindent megtesz majd a Vidi sikeréért, ahogy azt az eddigi összecsapásokon is tapasztalhattuk!

Ha a Vidi bejut a csoportkörbe, miért a Groupama Stadionban játszunk, miért nem maradunk Felcsúton?

A csoportkör mérkőzéseit UEFA 4. kategóriás stadionban lehet rendezni. Ilyenből jelenleg kettő van az országban, a Groupama Aréna és a Nagyerdei Stadion. Ahogy fent említettünk, a debreceni lehetőséget nem tartjuk megfelelőnek a távolság miatt, Budapestre lényegesen több fehérvári szurkoló tud majd elutazni, amennyiben érdekeltek leszünk a csoportkörben.

 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek