HOGY VAN?

Juan Calatayud: "Hosszabb távra tervezek a Vidinél"

Spanyol kapusunktól megkérdeztük azt is, hogy valóban megkereste-e a Málaga, illetve, hogy mi a véleménye a magyar bajnokságról.

- Március elején meghosszabbítottad a szerződésedet a Vidivel és 2015 nyaráig Székesfehérváron maradsz. Ez azt jelenti, hogy minden olyan itt a Vidinél, ahogy elképzelted azt tavaly nyáron, amikor ide kerültél?

Igen, egy kiváló klubhoz kerültem, ahol remekül érzem magam. A családom is itt él már velem Magyarországon, és ők is nagyon jól érzik magukat, ezért egyáltalán nem gondolkoztam azon, hogy elfogadjam-e a szerződés meghosszabbítását, boldogan írtam azt alá. Az emberek is nagyon kedvesek, talán ez az, ami a legjobban meglepett. Sokan megállítanak az utcán, mindenkinek van egy-két jó szava hozzám, ez nagyszerű érzés. A klub pedig tényleg minden feltételt biztosít ahhoz, hogy csak a futballra kelljen koncentrálni.

- Februárban olyan híreket lehetett olvasni, hogy a Málaga megkeresett téged, és nyártól oda igazolsz, ami valahol kézenfekvőnek is tűnt, hiszen futballoztál már ott, és a mai napig nagy kedvenc vagy Málagaban, ezt a januári edzőtáborban mi is tapasztalhattuk a Málaga - Valencia meccsen. Mi igaz ebből a megkeresésből?

Tulajdonképpen én is annyit tudok csak, amennyit az újságok megírtak. Konkrét ajánlattétel, vagy konkrét megkeresés nem történt. Nem is foglalkozom ilyen hírekkel, a legfontosabb most az számomra, hogy a Vidivel minél eredményesebben szerepeljek, és megnyerjük a bajnokságot. Tényleg nagyon jól érzem magam a klubnál, hosszabb távra tervezek.

- Hétvégén a bajnok Győr látogat Sóstóra. Milyen mérkőzésre számítasz?

Ez lesz idén az első hazai bajnokink, mindenképp nyerni szeretnénk. Biztos, hogy nehéz meccs lesz, hiszen hozzánk hasonlóan a Győr is kisebb hullámvölgyben van, ettől függetlenül mi nem foglalkozunk az ellenféllel, csak saját magunkkal. Csakis a három pont megszerzése lehet a célunk!

- Lassan kilenc hónapja vagy a Vidi játékosa, már az összes NB I-es csapat ellen játszottál. Mi a véleményed a magyar futballról? Jobb vagy rosszabb, mint amire számítottál?

Sokkal gyorsabb az iram, sokkal gyorsabb a játék, mint amire először számítottam. Van néhány klub, amelyik magasan kiemelkedik a mezőnyből. Persze nem lehet a magyar bajnokságot összehasonlítani mondjuk egy spanyol bajnoksággal, ugyanakkor Magyarországon is van rengeteg tehetséges futballista. Összességében kellemesen csalódtam a magyar foci színvonalában.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Peka Roland / vidi.hu

További hírek