Juan Calatayud: "Nagyon szurkolok a Vidinek, remélem újra bajnok lesz a csapat"

Korábbi spanyol kapusunk villámlátogatást tett Magyarországon, Sóstón is járt, és exkluzív interjút adott honlapunknak.

- A családoddal jöttél Magyarországra a napokban. Pihenni, kikapcsolódni érkeztetek?

Nem, ezúttal üzleti ügyben érkeztem és csupán pár napra jöttünk, de azért is van itt velem a családom, mert nagyon szeretjük Magyarországot, imádtunk itt élni. Nagyon sok barátunkkal tudtunk találkozni az elmúlt néhány napban, csütörtök este például Pajoviccsal és Sándor Györggyel vacsoráztunk, de pénteken az egykori vidis csapattársaimmal is tudtam találkozni Sóstón az edzés előtt. Úgy néz ki, lesz majd egy vállalkozásom itt Magyarországon, ennek köszönhetően a jövőben sokkal gyakrabban megfordulok majd az országban.

- 2015-ben bajnokságot nyertél a Vidivel, ezt követően hogyan alakult a pályafutásod?

Indiában van az Atlético Madridnak egy csapata, az Atlético de Kolkata, ott játszottam fél évet, majd hazatértem Spanyolországba, és most már az időm nagy részét a családommal töltöm. 

- 2016-ban ünnepelte klubunk a 75. születésnapját, ennek alkalmából a szurkolók megválaszthatták minden idők legjobb Vidijét - ezen a szavazáson te lettél Disztl Péter mögött a második számú kapus. Tudtál erről?

Erről nem tudtam, és hogy őszinte legyek, most nehezen is találom a szavakat, annyira meghatódtam. Kicsit megkésve, de ezúton is szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Számomra ez óriási megtiszteltetés, hogy külföldi játékosként, aki csupán két évet töltött a klubnál, ilyen magas elismerésben részesül, ráadásul azoktól, akik a legfontosabbak a csapat életében - a szurkolóktól. Köszönöm!

- Mennyire követed nyomon egykori csapatod, a Vidi szereplését?

Teljes mértékben képben vagyok, rendszeresen figyelem a csapat eredményeit, főleg hogy nagyon sok barátom focizik még most is a Vidiben. Igazán kiélezett a bajnoki hajrá, nagyon remélem, hogy június elején újra bajnoki címet ünnepelhetnek az emberek Székesfehérváron.

- Várható, hogy a közeljövőben ismét Magyarországon jársz majd?

Igen, amint beindul a magyarországi cégem, jóval gyakrabban utazunk majd az országba a családommal. Tényleg nagyon megszerettük a magyar embereket és magát az országot is. De terveim közt szerepel az is, hogy a Sóstói Stadion megnyitójára is eljöjjek. Amit kívülről láttam a stadionból, az valami fantasztikus, és biztos, hogy olyan otthona lesz a Vidinek, amilyet ez a klub megérdemel.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek