Három csapatra szűkült lehetséges EL-ellenfeleink listája

A hétfői sorsoláson ezek közül a csapatok közül kaphatunk ellenfelet.

Vasárnap este szűkítette az UEFA azt a listát, melyen a Vidi potenciális ellenfelei szerepelnek. A hétfői sorsoláson csapatunk a 10-es kalapba került kiemeltként, ahol az alábbi csapatok közül kaphatunk ellenfelet az EL 1. selejtezőkörében:

NS Mura (szlovén), FK Kauno Žalgiris (litván), Bohemian FC (ír)

A lehetséges ellenfelekről:

NS Mura (szlovén)

Az előző szezon szlovén kupagyőztesével nem is olyan régen találkoztunk: a nyári edzőtáborunkban, augusztus 1-jén játszottunk felkészülési mérkőzést. A Mura elleni összecsapáson Stopira szerzett vezetést csapatunknak a 62. percben, amit két percen belül kiegyenlített Luka Susnjara, a vége 1-1 lett. Az NS Mura csapatáról bővebben itt olvashatsz.

FK Kauno Žalgiris (litván)

Litván első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FK Kauno Žalgiris a 2020-as szezonban 14 lejátszott mérkőzés után jelenleg a 3. helyen szerepel a 6 csapatos bajnokságban. A Transfermarkt szerinti összértéke 2,4 millió euró.

Bohemian FC (ír)

Az ír Bohemian FC története során 11 alkalommal hódította el az ír bajnoki címet, hétszeres kupa- és háromszoros ligakupa-győztes.
 

Sorsolás

Az UEFA nyoni központjában augusztus 10-én, 13 órától tartják az Európa Liga 1. selejtezőkörének sorsolását. A sorsolásról élő közvetítést olvashattok a molfehervarfc.hu-n, hétfőn 12 órától.

A párosítások kialakulását követően 24 óra áll majd a pályaválasztó csapat rendelkezésére, hogy véglegesítse a mérkőzés helyszínét és időpontját. Amennyiben az utazási korlátozások nem teszik lehetővé a hazai csapat országában a mérkőzés lejátszását, úgy a hazai csapat köteles egy olyan harmadik, semleges országban megrendezni a mérkőzést, ahol egyik csapatra sem vonatkozik kizáró utazási korlátozás. Alternatívaként a párosítás csapatai megállapodhatnak akár a pályaválasztói jog felcseréléséről is, amennyiben ennek nincsen kizáró oka.

A sorsoláson 94 csapat vesz részt, ebből 47 együttes kiemelt lesz - köztük a MOL Fehérvár FC is - 47 pedig nem kiemelt. Értelemszerűen azonos országbeli csapatokat az EL 1. selejtezőkörében nem sorsolhatnak össze, vagyis a nem kiemelt Puskás Akadémia FC nem lehet az ellenfelünk. 

Minden csapat neve egy-egy gömbben zárt papíron szerepel, a sorsolás alkalmával egy kiemelt és egy nem kiemelt együttes nevét tartalmazó gömböt helyeznek egy átlátszó üvegedénybe, ahol a két gömböt megkeverik, majd egyesével kinyitják azokat. Amelyik csapat nevét tartalmazó gömböt nyitják ki először, az az együttes lesz a pályaválasztó.

Az előző évek gyakorlatától eltérően a 2. selejtezőkör sorsolására az 1. selejtezőkörös mérkőzések lejátszását követően kerül majd sor.


1. selejtezőkör

A MOL Fehérvár FC a kiemeltek közül várja ellenfelét - mely értelemszerűen nem kiemelt és a szabályok szerint nem is azonos országból való - az 1. selejtezőkörben. Az EL 1. selejtezőkörének dátuma: augusztus 27., csütörtök.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek