STATISZTIKA

Hetedik alkalommal játszunk NB I-es bajnokit a Mezőkövesd ellen

Hazai pályán két győzelem és egy döntetlen a mérlegünk a Borsod megyei együttessel szemben. 

Szombat délután 15.30-kor a Mezőkövesd csapatát látjuk vendégül Felcsúton, a Pancho Arénában. A két együttes eddig csupán hatszor találkozott egymással a legmagasabb osztályban.

2013. november 8-án Székesfehérváron rendezték meg az első találkozót ebben a párosításban, és Kleinheisler 85. percben szerzett góljával 1-0-ra nyerni tudtunk.

Bő fél évvel később, 2014. május 18-án a Mezőkövesd otthonában 1-1-es döntetlent játszottunk, csapatunk találatát akkor Haraszti Zsolt jegyezte.

Közel két és fél esztendőt kellett várni arra, hogy ismét találkozzon a két csapat az élvonalban. 2016. augusztus 13-án Pátkai, valamint Lazovics góljaival 2-0-ra nyertünk a Pancho Arénában.

2016. november 19-én idegenben játszottuk, és egy hajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedtünk. A Vidi találatát Marko Scsepovics szerezte.

Az előző szezon hajrájában, egy gyors gólváltást követően 1-1-es döntetlent játszottunk Felcsúton a Mezőkövesddel. Az ott elvesztett 2 pont a szezon végén nagyon hiányzott a bajnoki címünkhöz. 

A 2017/2018-as szezonban sikerült történetünk során első alkalommal NB I-es bajnokin nyernünk a Mezőkövesd otthonában Henty és Lazovics góljaival. Danko Lazovics egyébként a legeredményesebb Vidi-játékos két góllal a Mezőkövesd ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek