STATISZTIKA

Három Vidi-játékos a 15. forduló válogatottjában

Kovácsik, Lazovics és Scsepovics is kiemelkedően játszott a Mezőkövesd ellen.

A Videoton FC a hétvégén magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A találkozón Danko Lazovics két gólt lőtt és két gólpasszt adott, de a mélyebb elemzések tanúsága szerint nemcsak az ő kiemelkedő teljesítménye volt a tizenkét NB I-es csapat legjobbjai között a Vidi-játékosok közül.

Az InStat analízise alapján azonban már a 14. fordulóban, az Újpest elleni 2-2-s mérkőzésen is akadt olyan fehérvári játékos, aki a forduló válogatottjába "futballozta magát" - először ezt olvashatják.

A 14. forduló válogatottja
Dibusz (Ferencváros) - Pauljevics (Újpest), Litauszki (Újpest), Lipták (DVTK), Szabó J. (Paks) - Papp K. (Paks), Szpirovszki (Ferencváros), Windecker (Újpest), Nagy D. (Újpest) - Böde (Ferencváros), Henty (Videoton FC)

A 15. forduló válogatottja
Kovácsik (Videoton FC) - Lovrencsics G. (Ferencváros), Lenzsér (Paks), Szabó J. (Paks) - Varga R. (Ferencváros), Szpirovszki (Ferencváros), Lazovics (Videoton FC), Knezevic (Puskás Akadémia), Szakály P. (Puskás Akadémia) - Lanzafame (Honvéd), Scsepovics (Videoton FC)

Danko Lazovics a 15. fordulóban 342-es pontszámot kapott az InStattól, ami Josip Knezevic 399-e után a második legmagasabb a támadó középpályás pozícióban játszók közül* az idei kiírásban. Emellett az elmúlt két bajnokin nyújtott teljesítményeik következtében a csatárok közül már Nagy Dániellel és Davide Lanzafamével holtversenyben Ezekiel Henty és Marko Scsepovics került be legtöbbször a forduló álomcsapatába - Suljic Asmir és Juhász Roland szintén első ebben a tekintetben a maga posztján.

Az egész szezon átlagpontszámai alapján is remekül állnak játékosaink.

A szezon átlagpontszámainak álomcsapata
Dibusz (Ferencváros) - Lovrencsics (Ferencváros), Batik (Ferencváros), Marquinhos Pedroso (Ferencváros) - Suljic (Videoton FC), Gorriarán Fontes (Ferencváros), Windecker (Újpest), Hadzic (Videoton FC) - Lanzafame (Honvéd), Lazovics (Videoton FC), Henty (Videoton FC)

*Az InStat futballelemző cég a játékosok pályán betöltött átlagos pozíciója alapján kapcsolja poszthoz a labdarúgókat, elemzésük alapján Danko Lazovics a Mezőkövesd elleni találkozón támadó középpályásként szerepelt

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek