Marko Nikolics: "Mentálisan erősnek kell lennünk"

Vezetőedzőnk szerint végig higgadt játékra lesz szükség a Mezőkövesd elleni sikerhez.

„Azok után, ami Újpesten történt, fontos, hogy megmutassuk, mennyire együtt van a csapat, és fontos, hogy nyerjünk a Mezőkövesd ellen. Higgadtan, végig koncentráltan kell játszanunk ma, harcolni kell a csapattársakért. Az Újpest ellen, amikor így játszottunk, akkor remek focit mutattunk be, amikor elveszítettük a fejünket, akkor csökkent a minőség. Mentálisan erősnek kell lennünk, nem szabad, hogy megzavarjon, kizökkentsen minket bármi. Egy célunk van, hogy nyerjünk és ezért mindent meg is kell tenni. Egységesen kell fellépnünk, jó teszt lesz a Mezőkövesd elleni találkozóra arra, hogy hogyan jövünk ki egy ilyen szituációból. Abból a szempontból is egyfajta teszt lesz ez a kilencven perc, hogy közelítünk a bajnokság első felének végéhez és az átigazolási időszakhoz is, néhány játékosnak ez az időszak pedig fontos lesz abból a szempontból, hogy milyen jövőjük lesz ennél a klubnál" - nyilatkozta a 15:30órakor kezdődő Mezőkövesd-Zsóry elleni bajnoki előtt vezetőedzőnk.

Az elmúlt mérkőzéseken három félidőn keresztül sikerült sok támadást vezetnünk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, azonban az eltiltások miatt Marko Nikolicsnak ismét változtatnia kell a kezdőcsapaton.

„Nehéz erről beszélnem, ezt az Újpest elleni meccs utáni sajtótájékoztatón is említettem. Szinte soha nem tudjuk ugyanazt a kezdőcsapatot kiállítani, mint az azt megelező találkozón néhány buta dolog miatt. Be kell fejeznünk ezt. A játékosok mellett állok továbbra is, megvédem őket, ha kell. Sokat provokálják őket, vannak nem tiszta dolgok, de nekik rá kell jönniük, hogy ezen felül kell emelkedniük. Mentálisan erősebbnek kell lennünk, ezekből a helyzetből is motivációt kell nyernünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccseket.”

Vezetőedzőnket megkérdeztük, szerinte könnyebb dolga van-e a Mezőkövesdet felkészítő Kuttor Attilának amiatt, hogy mielőtt ellenfelünk vezetőedzője lett, a Vidi utánpótlásában, a az első csapathoz közel dolgozott.

„Erre nehéz válaszolni, nem egy általános szituáció, de minden meccs egy külön történet a labdarúgás történetének oldalán. Ha volt alkalma valamennyire követni a mi edzéseinket is az utánpótlás-csapata mellett, ameddig itt dolgozott, akkor ez a Mezőkövesdnek valamennyire előnyös lehet, de ettől függetlenül nyernünk kell ma délután.”

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek