A hétvégi terv: haladás, tovább

A Monicomp Liga 23. fordulójában a zárómeccset játssza majd a Vidi, csapatunk vasárnap fél hatkor, Szombathelyen lép pályára.

Monicomp Liga, 23. forduló

Péntek
17.00.: Szolnoki MÁV - Újpest FC
19.00.: Ferencváros - Vasas-Híd

Szombat
15.00.: DVSC-TEVA - BFC Siófok
17.30.: ZTE FC - Győri ETO FC
18.00.: Kaposvári Rákóczi - MTK
18.00.: Lombard Pápa - Bp. Honvéd
18.00.: Paksi FC - KTE-Ereco

Vasárnap
17.30.: Sz. Haladás - Videoton FC

A Haladás - a Budapest Honvédtól elszenvedett szombati, kispesti veresége után - a tabella 13. helyén áll, 26 ponttal. Bár Aczél Zoltán csapata csak egymeccses különbséggel, három ponttal előzi meg a kiesőhelyen tanyázó Siófokot, szinte mindenki "esküszik rá", hogy a Hali jövőre is az élvonalban futballozik majd. A "bizalom" oka alkalmasint a szombathelyiek kiváló hazai mérlege: a Haladás a legutóbbi hét (!) hazai bajnokiját megnyerte, legutóbb, még októberben, a Győri ETO csent el pontot a Rohonci útról.

A Vidi, persze büszkén emlékezhet arra, hogy a mieink 2011-ben győztek már Szombathelyen - természetesen nem bajnokin, hanem Magyar Kupa-mérkőzésen.

A pénteki „nyitányon” az Újpest FC látogat Szolnokra – két olyan csapat találkozik, amelyik még nem mehet tutira, a következő szezon NB I-es tagságát illetően. Ősszel ez talán még „fix kettes” meccs lett volna, most viszonyt a Szolnok sorra fogott meg olyan pontokat – egyet például ellenünk -, amelyekre a téli erősítések előtt nem gondolhatott.

A nap második mérkőzése a forduló egyik rangadója: a november 20-a óta veretlen Vasas-Híd nagy szívességet tenne a Debrecennek, a ZTE-nek, a Kaposvárnak és a Paksnak, ha az Üllői úton is meg tudná őrizni veretlenségét. Főként, ha Komjáti Andrásék még merészebb tervei is sikerülnének…

A többi, a dobogóra, illetve a nemzetközi kupaszereplésre hajtó csapat szombaton lép pályára. A paksiak a legutóbbi fordulóban a Rákóczitól szenvedtek vereséget – most ismét otthon játszanak, azt a Kecskemétet fogadják, amely a jó tavaszi rajt után megtorpant, legutóbbi négy meccséből hármat elveszített.

A DVSC-TEVA és a Kaposvári Rákóczi egyaránt a kiesés ellen hadakozó alakulatot fogad, Debrecenbe a Siófok, Kaposvárra az MTK látogat. A kék-fehérektől minden bizonnyal hiányzik majd a Vasas ellen kiállított Hegedűs és Sütő, illetve a Lokinak is van hiányzója, az ötsárgás Ramos.

A Zalaegerszegre is nehéz mérkőzés vár, Csank Jánosék – a bizonyosan eltiltott Vlaszák Géza és Varga Róbert nélkül – a Csertőivel még veretlen Győri ETO-t fogadják.

További hírek