Szombathelyi Haladás - Videoton FC 2-0

A 23. forduló zárómérkőzésén, csapatunk nagy küzdelemben szenvedett vereséget Szombathelyen.

Két olyan csapat találkozott a Rohonci úton, amelyik győzelemre játszott, egyik fél sem „írta volna alá” előzetesen a döntetlent. Ennek megfelelően, nagy iramban, sok futással kezdtek a csapatok. Az első negyedórában – ha ziccerig nem is jutott – talán a Haladás volt a kapura valamivel veszélyesebb, negyedóra után azonban fokozatosan átvette a Videoton a játék irányítását.

A mérkőzésnek ebben a periódusában masszív fölényben játszott a Vidi, és ez helyzetekben is megmutatkozott, Elek, majd Lencse labdáját bravúrral védte Rózsa, és Vaskónak is volt lehetősége, majd ismét Lencsének helyzete.

Gólt azonban nem sikerült szerezni, a Haladás pedig fegyelmezetten és szervezetten védekezett, Korolovszky előtt falat húzva igyekeztek a hazaiak szűkíteni a területet, blokkolni a bepasszok lehetőségét – ez az esetek többségében sikerült is. Volt azért arra is példa, hogy a rövidpasszokkal sikerült helyzetig jutni, de a góllövés a második félidőre maradt.

A második félidőben tovább folytatódott a jó iramú, rohanós játék – de abban is hűek maradtak a csapatok az első játékrész forgatókönyvéhez, hogy nem jutottak el ziccerekig, igazán nagy helyzetekig.

A Haladás a kiesés elleni harcban minden erőtartalékát mozgósította, és ebben a hazaiak segítségére volt az is, hogy Kenesei Krisztián ez a hajrához érve gólt is szült: Vaskó rossz helyre fejelte el a labdát, az Halmosi Péter elé került, ő pedig tizenkét méterről, bal külsővel, Bozsovics hálójába rúgta a mérkőzés első gólját.

A Videoton küzdött az egyenlítésért, de a kinyíló védelem ellen a Haladás lőtt újabb gólt: Kenesei megkerülte a leghátul védekező Farkas Balázst, betört a tizenhatosra, és bár csapatkapitányunk kis híján szerelte, előtte maradt a labda és a hálóba emelte azt.

Ezzel 2-0-ra győzött az otthon sorozatban már nyolcadik mérkőzését nyerő Haladás – a Videoton FC pedig veresége ellenére, továbbra is nagy fölénnyel, tíz ponttal vezeti a Monicomp Ligát.

A részleteket idézze fel online tudósításunkban!

További hírek