7 mérkőzésen 29 rúgott és 5 kapott gól NB II-es női csapatunk tavaszi mérlege

Vasárnap a Kóka KSK ellen, hazai pályán kezdi a rájátszást NB II-es női csapatunk. A meccs előtt az egész éves teljesítményért járó bronzérmet is átvehetik Horváth Gábor lányai.

Remekül sikerült tavasz után, harmadik helyen végzett NB II-es női csapatunk, a második félévben lejátszott 7 mérkőzésből 6-ot megnyertek és mindössze 1-et zártak döntetlennel. A gólarány is figyelemre méltó, 29 rúgott és mindössze 5 kapott góllal fejezték be a tavaszt. A találatok harmadát, 10-et Oppermann Ilona egymaga szerezte, Krár Edina 5-öt, Tagyi Vivienn pedig 4-et lőtt. A legnagyobb arányban, a Pécsi Vasutas SK ellen győztünk 12-0-ra.

A csapat egész évben jól szerepelt, 16 mérkőzésből 12-őt nyertünk, volt 1 döntetlenünk és 3 vereségünk. A 66 rúgott góllal szemben, 29 kapott áll. A házi gólkirály Oppermann Ilona lett 16 találattal, Krár Edina pedig 13-al a második.

A rájátszásban, a Nyugati és a Keleti csoport első három helyezettje mérkőzik meg. Az első helyezett automatikusan feljut az első osztályba, míg a második osztályozót játszhat az NBI 7. helyezettjével. Idén, a Videoton mellett a Kóka KSK, a GYŐRI ETO FC, a ZTE FC, a Budapest Honvéd és a Nyírség NSC küzd meg a feljutásért.

„Mivel a Győrrel és a ZTE-vel már játszottunk az alapszakaszban, az ellenük elért eredmény után járó, összesen 3 pontot automatikusan továbbhoztuk. A Kókával, a Nyíregyháziakkal és a Honvéddal játszunk majd oda-visszavágót az NB I-be való feljutásért. A legerősebb csapat egyértelműen a Fradi fiókcsapata, a Kóka KSK. Tavasszal a Magyar Kupában már találkoztunk velük, és 2-0-ra kikaptunk. Sajnos a helyzetünket nehezíti, hogy 4 alapember hiányzik, a kapusra, Kollár Pannára, két csatárunkra, Piszker Flórára és Kovács Zsuzsára, valamint a középpályás Békefi Enikőre nem számíthatok. Ennek ellenére célunk, hogy a Honvéd és a Nyírség ellen olyan eredményt érjünk el, amivel a rájátszás középmezőnyében végezhetünk. Jelenleg a feljutás még nem reális cél, de a második félévre kialakult egy olyan mag, amire építve 1-2 éven belül a Videotonnak NB I-es női csapata lehet.” - mondta el Horváth Gábor vezetőedző. 

A Videoton - Kóka KSK összecsapásra május 3-án, vasárnap 11 órától kerül sor a Sóstói Stadionban.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek