INTERJÚ

Horváth Gábor: "Dobogón akarunk végezni a bajnokság végén"

Női csapatunk vezetőedzőjével értékeltük az őszi szezont, de szó esett a felkészülésről és a tavaszi folytatásról is.

Az előző bajnokságot a negyedik helyen fejezte be női csapatunk, a mostani telet is ebben a pozícióban töltik. Milyen volt ez a félszezon?

A szezon első felét a harmadik helyen zártuk, a tavaszról előrehozott fordulóban azonban kikaptunk Győrben, míg az addig mögöttünk álló PMFC nyert, így végül a téli szünetet valóban a negyedik helyen töltjük. Ősszel összesen háromszor hagytuk el vesztesen a pályát, kétszer a Győr, egyszer a ZTE ellen, vagyis csak a bajnokság két kiemelkedő csapata tudott legyőzni bennünket. Az elvárásoknak megfelelően szerepeltünk, az említett két együttes jelenleg még előttünk tart. Hiányérzet talán a Zalaegerszeg elleni bajnoki miatt van bennem, amikor 1-0-ra kikaptunk hazai pályán, pedig a győzelemre is volt esélyünk. A harmadik hely NB I-es osztályozót jelent, úgyhogy a cél ez a szezon végére.

Mi kell az előrelépéshez?

Több edzésre és erősítésekre is szükség lesz, hogy ennél előrébb lépjünk. Van egy kiszemeltünk, akit nagy valószínűséggel leigazolunk télen, és a tervek szerint januártól heti három edzéssel készülünk, két szabadtérivel és egy tornatermivel. Leginkább taktikai érettségben vagyunk lemaradva, ebben kell fejlődnünk tavasszal.

Kik vitték előre a csapatot, kikkel a legelégedettebb?

Összességében az egész együttessel elégedett vagyok, de a magot a Tagyi Vivien, Krár Edina, Kovács Zsuzsa hármas adták. Rajtuk kívül Pataki Flóra, Oppermann Ilona és Gimes Georgina is remekül teljesített.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek