MARGITICS ANDOR:

"Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nyerhetünk a Veszprém ellen"

A Puskás FC fiatal védője - aki eddig a szezon valamennyi bajnoki mérkőzését végigjátszotta - ismét győzelmet vár.

Szombaton a kilencedik helyen álló Veszprém látogat hozzátok Felcsútra, milyen mérkőzésre számítasz?
Ahogy eddig is minden alkalommal, ezúttal is igen komolyan feltérképeztük hétvégi ellenfelünket, volt többek közt videós elemzés is, éppen ezért bátran állíthatom, hogy a tabellán elfoglalt helyezése nem tükrözi hűen a Veszprém erősségét. Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen ellenfelünk keretében sok rutinos, több nagy NB I-es csatát is megélt futballista található. Ettől függetlenül természetesen nyerni szeretnénk, és ha sikerül a saját játékunkat játszani, akkor otthon tarthatjuk a három pontot.

Meseszerűen kezdődött számotokra ez a bajnoki szezon, ráadásul eddig te valamennyi bajnokit végigjátszottad, vagyis mondhatjuk, hogy a csapat egyik alapembere vagy. Meglepett téged az, hogy ilyen remekül szerepeltek?
Azzal azért már a nyári felkészülési időszakban is tisztában voltunk, hogy elég erős a keretünk, remek labdarúgók alkotják a csapatot, és úgy gondolom, a rutinos játékosok remekül egészítik ki a csapatot velünk, fiatalabbakkal. Arról azonban álmodni sem mertem, hogy kilenc forduló után veretlenül állunk majd az élen, de megmondom őszintén, klassz érzés.

Te már tavaly is a csapat alapembere voltál, így össze tudod hasonlítani az előző szezon edzéseit az idei szezon edzéseivel. Nagy különbség van Benczés Miklós és Hartyáni Gábor edzései között?
Úgy gondolom, az edzés intenzitása hasonló, mint amilyen tavaly is volt, hiszen már akkor is nagyon komoly munkát végeztünk. Talán annyi a különbség, hogy tavaly főleg mi fiatalok vettünk részt az edzéseken, míg a meccseken mindig volt egy-két visszajátszó az első csapatból. Idén ez másképp van, hiszen az edzéseken is ott vannak velünk a rutinos labdarúgók, így azért az edzések hangulata másmilyen, sokat segítenek nekünk az idősebb játékosok, és ez talán a fejlődésünk ütemén is látszódik. Ami még különbség az előző szezonhoz képest, hogy most jóval nagyobb hangsúlyt fektetünk edzéseken a támadások szervezésére, míg tavaly jóval több időt fordítottunk a védekezés gyakorlására.

Neked, mint jobbhátvéd, mennyiben változott a szerepköröd ebben a támadó szellemű csapatban?
Ez érdekes, hiszen az ember azt hinné, hogy egy támadó csapatban jóval többször kell előremenni a két szélsőhátvédnek, de ez nem így van. Tavaly sokkal többször csatlakoztam be a támadásokba, míg idén ritkábban. Ennek egyik oka, hogy olyan minőségi játékosok szerepelnek a középpályán, illetve elöl, hogy nem nagyon kell nekik hátulról besegíteni. Ettől függetlenül azért nagyon szeretnék idén is minimum egy gólt lőni, hiszen eddig minden szezonban sikerült betalálnom az ellenfél kapujába legalább egy alkalommal.

(Fotó: Takács József / pfla.hu)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek